Четвер, 18 квітня 2024, 19:49
Повна версія сайту
;

У Чернігові вітали представників ветеранських організацій, воїнів-афганців та учасників АТО й ООС

16:19 07.05.2019    Коментарі 1  
 

До Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сьогодні в облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва області з представниками ветеранських організацій, воїнами-афганцями та учасниками АТО й ООС.

Голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник у своєму вітальному слові зазначив, що День Перемоги надзвичайно важливий для кожного з нас. Втім, особливим він є саме для ветеранів Другої світової. Адже на їхню долю випали найтяжчі випробування. Кожного дня відчуваючи смертельне дихання війни, вони втрачали рідних та бойових побратимів на шляху до великої Перемоги.

— Ваше прагнення здолати ворога, звільнити від нього рідну землю, ваш ратний і трудовий подвиги навіки вписані в національну історію. Які б жорстокі випробування не виникали на життєвому шляху, ви зберегли світло у ваших душах, людяність, доброту і прагнення миру, — звернувся до учасників Другої світової війни Олександр Мисник.

Найстарші ветерани стали зразком відваги і патріотизму для наступних поколінь українських воїнів: учасників війни в Афганістані та патріотів, які нині захищають цілісність та незалежність нашої країни на сході. Тому День Перемоги об’єднує захисників різних поколінь, адже беззаперечно спільними є любов до рідної землі, вірність військовому обов’язку, мужність та непорушне військове братерство.

Зі словами вдячності звернувся до учасників зустрічі голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Подякував ветеранам Другої світової війни і голова Чернігівської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Анатолій Кирилюк:

— Саме ви перемогли нацизм та відбудували державу. На ваших подвигах ми виховувалися. А ваш героїзм давав нам наснагу під час виконання громадянського та військового обов’язку в Афганістані.

Повернувшись додому, воїни-афганці залишились у строю. Вони не були осторонь подій 2014 року, коли розпочалась антитерористична операція на сході України, і в числі перших відправилися боронити країну.

Надзвичайно важливо не просто вивчати історію становлення своєї держави, а й робити правильні висновки, вчитися вмінню відстоювати інтереси своєї країни. І не забувати про тих, хто віддали за волю й незалежність України власне життя, та тих, хто сьогодні стіною стоять на варті нашого спокою, переконаний голова громадської організації «Єдина Родина Чернігівщини» Микола Шанський.

Як наголосив учасник АТО, ветеран 13 батальйону Ігор Бизган, сьогоднішні захисники України, як і їхні діди та прадіди, прагнуть миру й волі для своєї країни.

Пам’ять усіх загиблих від військових дій учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання.

Голова облдержадміністрації вручив державну нагороду — орден «За мужність» ІІІ ступеня — учасниці Майдану, військовій медсестрі батальйону «Айдар» Тетяні Борисенко.

Також під час спілкування ветерани Другої світової війни поділилися спогадами із свого героїчного життєвого шляху.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Гість вася 2019-05-07 22:33:00

Кирилюк при всех властях самый крутой афганец-пускай расскажет сколько у него гаражей,земельных участкови тд......