Четвер, 25 квітня 2024, 17:37
Повна версія сайту
;

Атрошенко пропонує соромити боржників за комуналку перед сусідами

11:47 15.05.2019    Коментарі  
 

Повідомляти всіх мешканців про борги сусідів за комуналку запропонував чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Про це він сказав сьогодні під час щотижневої розширеної наради в міськраді. Списки квартир - боржників, на його думку, можна класти до поштових скриньок або друкувати на іншій стороні квитанцій. Як до ініціативи міського голови ставляться чернігівці, дізнавалась Ольга Конопацька-Плєхова.

Анатолій Черновець: «Мені байдуже, буде, не буде. Я не знаю багатьох людей тут».

Борис Вовк: «А я як можу повпливати? Я скажу йому, а він мене кудись пошле».

Ніна Шкраб: «Може, на когось і вплине думка сусідів. Може, у когось совість пробудиться. Зауваження не буду робить.»

Так мешканці чернігівської багатоповерхівки ставляться до пропозиції міського голови Владислава Атрошенка друкувати списки квартир-боржників на платіжках за комуналку .  Цей будинок на проспекті Миру, 269 обслуговує «ЖЕК-13». Виконувач обов’язків його начальника Віталій Красовський каже, 25 з 200 квартир мають борги за квартплату.

«При поточному нарахування за місяць 62 тисячі у них заборгованість складає 56 тисяч. Це 25 квартир. Заборгованість зросла ще з березня, коли почалась монетизація субсидій і люди перестали платити в повному обсязі. 01.16 Це відображається на якісному надання послуг. Нема квартплати – нема зарплати, нема матеріалів, щоб виконувати ремонт.»

«ЖЕК-13» - управитель 238 багатоповерхівок у Чернігові. За минулий місяць за квартплату  їм нарахували 3 мільйони гривень. Ще 3,5 мільйони мешканці цих багатоповерхівок заборгували. Ініціативу друкувати та розповсюджувати списки квартир-неплатників Віталій Красовський підтримує..

«Країна повинна знати своїх героїв. 04.43 Прізвища власників не зазначаються, тільки номер квартири. Самі сусіди, я вважаю, можуть на вулиці поспілкуватись на цю тему. Присоромити.»

Оксана Бубкіна,  живе на вулиці Волковича, 2А. Гарячої води у цій багатоповерхівці зараз нема – її відключили 1 травня разом з іншими, які обслуговує «Облтеплокомуненерго», за борги

«Із цих 200 квартир 5 не платяться. Чому 195 повинні страждати? Треба робити якось по-іншому.»

Соромити сусідів за борги жінка, каже, не піде.

«Ну почекайте – от толку, що напишуть. Подивлюсь я на того чоловіка, скажу – він розвернеться й піде.»

Віталій Красовський показує список  квартир з цього будинку, які заборгували за квартплату. Найбільше – 108-ма, 13 тисяч 800 гривень, та 7-ма – 13 тисяч 923 гривні. У обох квартирах нам не відчинили. Розпитуємо у сусідів, чи знають вони боржників.

«Ви не знаєте, хто в 7-й квартирі живе? – Не знаю.»

Ніна Левченко, сусідка боржників: «Знаєте сусідів? – Ну так, вітаємось.  Я не знала, що у них такий борг. Я думаю. Не треба. У кожного свого причина є. Я їм не господар – у них своя квартира і своє життя.»

7-ма квартира входить і до списку боржників за водопостачання – 7 тисяч 634 гривні. 

Ігор Грищенко,  фахівець з інформаційної діяльності КП «Чернігівводоканал»: «Щодо боржників – ситуація критична. Порядку 29 мільйонів заборгувало населення «Водоканалу». 06.16 На жаль, виконавча служба не може стягнути заборгованість  - бо у людини 1 автомобіль, 1 холодильник, 1 телевізор, 1 квартира.  Сказати, що у цих людей нема коштів, теж не можна. Наші контролери бувають у будинках, спілкуються з сусідами, бачать, хто як живе, статки.»

Списки боржників «Чернігівводоканал» почав розповсюджувати минулого місяця.

«Питання виникає  щодо розголошення персональних даних. Ми не порушуємо законодавства – прізвища у цих інформаційних довідках не подається, тільки адреса і сума заборгованості.»

Ігор Грищенко каже, у ці списки минулого місяця потрапили 2 тисячі абонентів із загальним боргом у 6 мільйонів. Сплатили після того 400 тисяч.

«Сказати, щоб масово пішли сплачувати, не можна, але рухи в цьому напрямку є. Там просто ще було поінформовано про відключення.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає