П'ятниця, 19 квітня 2024, 13:30
Повна версія сайту
;

Документи для отримання субвенції громади мають подати в ОДА до 10 червня

16:04 15.05.2019    Коментарі  
 

З цією датою визначилися учасники сьогоднішньої наради з питань підготовки та подання переліку проектів, що фінансуватимуться у 2019 році за рахунок субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. До участі у режимі відео-зв’язку долучилися представники ОТГ області.

Директор Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Олександра Хомик наголосила: подати перелік проектів із відповідними заявками на погодження до Мінрегіону необхідно не пізніше 24 червня. Тож роботу на місцях варто прискорити. Адже цьогоріч Міністерство прийматиме повний пакет документів, потім щось змінити або ж додати буде неможливо.

Нагадаємо: ОТГ Чернігівщини у 2019 році із державної скарбниці на формування інфраструктури мають отримати 134,1 мільйона гривень.

Які саме документи необхідно подати до облдержадміністрації та в якому порядку, детально розповів начальник управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності профільного департаменту Юрій Сухомлин. Зокрема, він акцентував, що перелік проектів із проектними заявками подаються тільки в паперовому вигляді. Заявники також мають не забувати про відповідність проектів напрямам спрямування та умовам надання субвенції, що визначені у відповідному Порядку.

Довідково. Упродовж 2016-2018 років ОТГ Чернігівської області отримали понад 250 мільйонів гривень на розвиток власної інфраструктури. За ці кошти реалізовано більше 300 проектів, спрямованих переважно на ремонт комунальних автодоріг, реконструкцію вуличного освітлення, будівництво підводного водопроводу, реконструкцію мережі водопостачання, ремонт закладів освіти, медицини, реконструкцію будинків культури, адміністративних будівель, придбання шкільних автобусів, спецтехніки та обладнання для комунальних підприємств тощо.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає