Субота, 20 квітня 2024, 12:22
Повна версія сайту
;

Розчищення русла Стрижня під загрозою?

10:07 22.05.2019    Коментарі  
 

До обласної державної адміністрації від Чернігівської міської ради надійшов на погодження робочий проект «Реконструкція об’єкту «Екологічне покращення гідрологічного режиму та санітарного стану водойми № 3 в районі вул. Стрілецької у м. Чернігові».

Зазначимо, цьогоріч з бюджету міськради виділено майже 15 мільйонів гривень на реалізацію цього проекту.

ОДА повністю підтримує наміри міської ради щодо екологічного покращення русла Стрижня в межах чинного законодавства з врахуванням статусу даної території як об’єкта природно-заповідного фонду.

Однак, у тій редакції, в якій надійшов проект, він не підлягає погодженню, оскільки в ньому не вказаний спеціальний статус території, на якій планується проведення даних робіт. До слова, роботи заплановані на території об’єкта природно-заповідного фонду Регіонально-ландшафтного парку «Ялівщина».

Крім того, роботи з розчищення русла річки можна розпочинати лише після проведення процедури оцінки впливу на довкілля, яке включає в себе громадські слухання. Вони у місті Чернігові не проводилися.

Чернігівська ОДА сподівається, що після проведення необхідних процедур і усунення вказаних недоліків цей важливий для міста проект буде реалізований.

Останнім часом гостро стоїть питання збереження природи Ялівщини. Ця територія з унікальним рельєфом, зеленими насадженнями та водосховищами на річці Стрижень є перлиною обласного центру, улюбленим місцем відпочинку містян та гостей Чернігова. Парк є важливим об’єктом для розвитку туристичної галузі, проведення наукових досліджень тощо.


Автор: Прес-служба голови Чернігівської облдержадміністрації
Коментарів ще немає