П'ятниця, 26 квітня 2024, 15:19
Повна версія сайту
;

Двоє прилуцьких поліцейських отримали по п'ять років тюрми за хабар

16:51 27.05.2019    Коментарі  
 

13 травня Ічнянський районний суд оголосив вирок за хабар двом прилуцьким поліцейським Олександру Кулику та Володимиру Трейзубу. По п’ять років позбавлення волі з конфіскацією належного майна. Також заборонив обіймати посади в правоохоронних органах протягом двох років. І позбавив обох звань старший сержант.

Ця історія, про отримання неправомірної вигоди (хабара), тяглася з 19 грудня 2016 року, Дня Святого Миколая. Чоловік їхав Прилуками робочим автомобілем «УАЗ». І/Іого зупинили поліцейські. Запросили в своє авто. Оскільки у нього не було прав, склали за це протокол. А ще сказали водієві, що він п’яний, і потрібно заплатити їм вісім тисяч гривень (штраф 10200 гривень). Якщо не дасть гроші, то іще складуть на нього протокол за водіння в нетверезому стані.

Забрали техпаспорт на авто і страховий поліс. Також один з поліцейських взяв' номер мобільного телефону для зв’язку. Та грошей наступного дня водій не поніс. Натомість звернувся до співробітників СБУ, що поліцейські вимагають у нього хабар.

В СБУ йому при свідках вручили гроші, переписали номери купюр. Поліціанти та водій домовилися зустрітися біля магазину «Фуршет». Забрали чоловіка у службову «Тойоту Пріус», від’їхали і зупинилися через сто метрів на парковці. Повернули йому документи. Водій поцікавився чи склали перший протокол. Сказали, буде штраф — 425 гривень. Тоді він віддав їм вісім тисяч гривень і запитав, чи залишать вони йому хоч щось на пляшку. Один з поліцейських дав 200 гривень. Тоді водій перепитав, чи може у разі чого до них звертатися. Почув: «Можеш». Та після цього поліцейські помітили, що за ними слідкують.

Висадили чоловіка і кинулися тікати, вмикаючи на перехрестях спеціальні звукові сигнали. Гроші дорогою викинули у вікно авто прямо на вулицю. Та це їх не врятувало. З чергової частини подзвонили: «Ходіть сюди».

Обидва на суді вини не визнали, сказали, що нічого не вимагали. Та суд їм не повірив, бо слухав записи розмови в авто. Тепер у Трейзуба та Кулика надія на Апеляційний суд. Обидва вже в поліції не працюють.


Автор: Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №21 (1723), 23 травня 2019 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає