Четвер, 18 квітня 2024, 21:56
Повна версія сайту
;

1700 гривень штрафу за винесений з дільниці бюлетень заплатить чернігівець

09:16 28.05.2019    Коментарі  
 

1700 гривень штрафу заплатить чернігівець, який намагався винести бюлетень з виборчої дільниці. Таке рішення ухвалила сьогодні суддя Новозаводського районного суду Чернігова Наталія Маслюк. За матеріалами слідства, пенсіонер Віктор Довгун, 31 березня отримав бюлетень, розірвав його у кабінці для голосування, сховав під курткою та намагався винести з виборчої дільниці. Раніше не судимий.

Анастасія Лоза, журналістка: «Це – обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у Чернігові, що на провулку Коцюбинського, 4. Під час виборів президента України на першому поверсі цієї будівлі знаходилася виборча дільниця №741074. 31 березня (це був перший тур виборів) близько 6 вечора поліція затримала тут чоловіка, який намагався винести бюлетень для голосування за межі дільниці. Сьогодні Новозаводський суд Чернігова приймав рішення по цій справі.»

Під час судового засідання прокурор місцевої прокуратури Олена Боровик сказала: чоловік був напідпитку.

Олена Боровик, прокурор Чернігівської місцевої прокуратури: «Отримавши вказаний бюлетень, Довгун зайшов до кабіни для голосування. Переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, керуючись власними мотивами та діючи умисно, з метою приховування бюлетеня,  розірвав його, звернув та приховав під курткою.»

Обвинувачений каже, бюлетень хотів зіпсувати.

Віктор Довгун, обвинувачений: «Ну взяв бюлетень.. Прийшов голосувати, взяв бюлетень, паспорт, розписався, зайшов кабінку. Хотів його знищити. Там, де підпис мій, відірвав, а потім дивлюсь, там же мала така – вже не вкинеш – ну от я поклав у куртку і вийшов. Мене зупинили, бо побачили, що я в скриньку не вкинув. Ну і все. Ну я за це буду відповідати. Сталася дурниця зі мною. Ну все, Ваша честь, мені більше нічого сказати.»

На питання, навіщо він це зробив, чоловік відповів.

Віктор Довгун, обвинувачений: «Щоб мій голос ніхто не забрав, не скористався моїм голосом.»

Чоловіка обвинувачують у приховуванні бюлетеня. Максимальне покарання, що передбачає стаття – до 3 років обмеження волі. Для Віктора Довгуна прокурор просила найм’якшу санкцію – 1700 гривень  штрафу, бо чоловік визнав провину в повній мірі та сприяв слідству.

Олена Боровик, прокурор Чернігівської місцевої прокуратури: «Також прошу при призначенні вироку врахувати всі наявні характеризуючі данні, це й те, що обвинувачений не перебуває на обліках у лікарів: нарколога та психіатра, один раз притягувався до адміністративної відповідальності, є особою, що не судима. А також є пенсіонером.»

Віктор Довгун, обвинувачений: «Більше це не повториться.»

Суд вирішив, що чоловік має заплатити 1700 гривень штрафу. Це рішення він протягом наступних 30 днів може оскаржити в апеляції. Давати коментарі після винесення вироку чоловік відмовився.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає