П'ятниця, 29 березня 2024, 02:10
Повна версія сайту
;

У Чернігові вимагатимуть звільнення Авакова через вбивство 5-річної дитини поліцейськими

14:07 04.06.2019    Коментарі  
 

Сьогодні, 4 червня,  о 21:00 під стінами обласного управління Національної поліції пройде акція через вбивство 5-річної дитини поліцейськими у Переяславі-Хмельницькому.

Про це повідомляється на сторінці обласного осередку ВГО «Сокіл» у Фейсбуці.

«Принеси з собою іграшку і свічку, згадай - чужих дітей не буває»,- йдеться у повідомленні.

Головною вимогою акції буде звільнення Міністра МВС Арсена Авакова.

Нагадаємо, що працівники патрульної поліції Переяслава-Хмельницького з вогнепальної зброї убили 5-річного хлопчика. Працівники поліції спершу стверджували, що 31 травня близько 16 години четверо неповнолітніх дітей гуляли поруч з місцем свого проживання. Під час відпочинку 5-річний хлопчик з необережності послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття та камінь, внаслідок чого отримав травму голови. Однак після операції стало відомо, що хлопчик не впав, а має проникаюче вогнепальне поранення.

Після цього поліцейські провели додатковий огляд місця події і виявили "гільзи від патронів Флобера стаканчики та банки".

У поліції Київщини 1 червня виклали свою версію подій, мовляв, працівник поліції, перебуваючи поза службою, на сусідньому дворі "пристрілював" рушницю і "випадково один постріл влучив на подвір’я, де в цей час гуляла дитина". За даними прокуратури, працівники патрульної поліції 31 травня під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім вирішили розважитись,пострілявши з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах у місці, де могли перебувати люди. Правоохоронців, які стріляли, затримали, їм повідомили про підозру у необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Бабуся пораненого хлопчика розповіла, що поліцейські визнають свою вину, але не знають, хто з них попав у дитину, бо були дуже п'яні.

3 червня хлопчик помер У Київському міському центрі дитячої нейрохірургії.

Того ж вечора під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві зібралися обурені активісти з вимогою покарати поліцейських, які застрелили хлопчика.

Через убивство хлопчика поліцейськими керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини відсторонили від виконання службових обов’язків, а голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає