П'ятниця, 26 квітня 2024, 11:16
Повна версія сайту
;

Європейський банк дав «зелене світло» на закупівлю Черніговом тролейбусів за кредитні кошти

16:38 04.06.2019    Коментарі  
 

Вже найближчим часом Чернігів отримає погодження від Європейського інвестиційного банку тендерної документації на закупівлю нових тролейбусів за кредитні кошти.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє Управління транспорту.

Тож, вчора, 3 червня, в Міністерстві інфраструктури України відбулась зустріч з консультантами по Проекту Європейського інвестиційного банку «Міський громадський транспорт України». Документи щодо підписання фінансової угоди між комунальним підприємством «Чернігівське тролейбусне управління», Чернігівською міською радою, МінІнфраструктури та Мінфіном знаходься вже у відповідних відомствах.

Нагадаємо, що Чернігів по даному проекту планує закупити близько 40 нових низькопідлогових тролейбусів. Загальна інвестиційна вартість Підпроекту - 7,2 млн євро. З них 6 млн євро - кошти Європейського інвестиційного банку, 1,2 млн євро - кошти КП «ЧТУ», включаючи кошти міського бюджету в рамках Програми розвитку електричного транспорту м. Чернігова на 2018-2022 роки. Термін реалізації Підпроекту - 22 роки.

Як відомо, 11 листопада 2016 року Міністерством інфраструктури було підписано, а 12 квітня 2017 року ратифіковано Верховною Радою України фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком стосовно реалізації проекту «Міський громадський транспорт України».

Місто Чернігів бере участь у проекті з підпроектом «Підвищення ефективності громадського електротранспорту м. Чернігів». Кінцевий бенефіціар – КП «ЧТУ».

Відповідно до зазначеної Фінансової угоди позичальник, в особі Міністерства фінансів України у співпраці з Міністерством інфраструктури України, надає кредит кожному кінцевому бенефіціару відповідно до угоди про передачу коштів позики.

На сьогодні КП «ЧТУ» - одне з найбільших транспортних підприємств у місті, яке забезпечує 62% внутрішньоміських пасажироперевезень. На балансі підприємства знаходиться 111 одиниць рухомого складу тролейбусів, з них пасажирських - 106 одиниць (у т. ч. 28 – з низькою підлогою), спеціальних - 5 одиниць.

Кількість пасажирських тролейбусів, що відпрацювали нормативний строк експлуатації (більше 10 років), становить 82 одиниці, або 77 % від загальної кількості пасажирського рухомого складу. 26% тролейбусів пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає