Четвер, 28 березня 2024, 20:36
Повна версія сайту
;

У Чернігові пройшло дві акції за відставку Авакова через вбивство патрульними 5-річного хлопчика

09:12 05.06.2019    Коментарі  
 

Вчора, 4 червня, у Чернігові відбулися дві акції за відставку міністра МВС Арсена Авакова через вбивство патрульними у Переяславі-Хмельницькому 5-річного хлопчика.

Перша пройшла під стінами міського відділку поліції о 19:00. Були присутні  близько 20 активістів формування С14.

Учасники акції вигукували «таким покидькам не місце в правоохоронних органах» і «якщо мовчати – ти можеш стати наступним».

До них вийшов керівник міської поліції Володимир Реберг. Він погодився з тим, що підозрювані поліцейські недостойні носити звання правоохоронців, однак утримався від коментарів щодо недореформування поліції і провини Авакова в цьому.

Під дверима міського відділку поліції учасники залишили дитячі іграшки і по дві гвоздики в пам’ять про вбитого хлопчика.

Пізніше, о 21:00 під стінами обласного управління Нацполіції стартувала ще одна акція. В ній взяли участь близько 100 чоловік, серед яких представники Чернігівський осередок ВГО "Сокіл", Правий Сектор, Національний корпус та Національні дружини, Свобода, Перша Чернігівська Сотня, волонтери і просто небайдужі громадяни.

Головним галом акції було: "Система - гнила, реформи нема!".

Представник «НацКорпусу» Олександр Тарнавський на питання, чому на акції не прозвучали заклики відправити у відставку міністра МВС Арсена Авакова, відповів, що у них інша мета – показати позицію громадянського суспільства.

Під стіни обласного ГУНП також принесли дитячі іграшки – в пам’ять про вбитого в Київській області 5-річного хлопчика.В нього влучила куля, коли п’яні поліцейські розважалися стріляниною неподалік від місця, де діти грали в футбол.

Також біля ГУНП активісти запалили фаєри і вимагали реального реформування поліції та покарання винних у смерті хлопчика.

Так чернігівці приєдналися до загально української акції протесту проти свавілля поліцейських. Приводом сталі п’яні розваги силовиків в Переяславі-Хмельницькому (Київська область). Вони стріляли біля дитячого майданчика. Одна з куль влучила в голову 5-річному хлопчику, який згодом помер в лікарні.

По всій Україні проводяться акції протесту. Учасники вимагають прозорого розслідування справи, справедливого покарання для поліцейських та відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, якого називають головним винуватцем того, що правоохоронна реформа і очищення лав силовиків не відбулося.

По матеріалами сайту www.0462.ua


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото сайту www.0462.ua
Коментарів ще немає