П'ятниця, 26 квітня 2024, 18:44
Повна версія сайту
;

У Прилуках створюють міський реєстр собак

15:21 11.06.2019    Коментарі  
 

У Прилуках почали створення міського реєстру собак. Обходять двори прилучан та реєструють їхніх собак фахівці комунального підприємства «Послуга», на базі якого діє реабілітаційний центр для бездомних тварин. Тваринам вішають бирки на ошийник, записують дані і фотографують. Як говорить керівник центру Роман Саєнко, перепис собак дасть дозволить порахувати загальну кількість собак в місті. До того ж дозволить швидше знайти домашнього пса, якщо він загубиться. Деталі – в сюжеті наших прилуцьких колег.

Перепис собак у Прилуках розпочали в мікрорайоні Рокитне. У Тетяни Ніколайчик проживає шестирічна вівчарка Грета.

Дані Грети під диктовку власниці тварини записують у паспорт. Таких документів буде два, один залишиться у власниці, другий зберігатиметься на КП «Послуга». Відомості про тварину також занесуть в комп’ютерну програму реєстру тварин. Виміряти довжину свого тіла Грета не довзоляє.

На ошийник Грети вішають таку жовту бирку з номером. Фотографування тварини – останній крок реєстрації .

Створити реєстр домашніх  тварин вирішили в реабілітаційному центрі, розповідає його керівник Роман Саєнко.  Нині тут знаходиться до 3 десятків бездомних собак.

Нині у місті , розповідає Роман Саєнко, за приблизними підрахунками, до 2 тисяч бездомних собак. Бездомних, які проходять реабілітацію, теж ставлять на облік. Проведення роботи зі створення реєстру домашніх собак дасть можливість визначити точну їх кількість у місті.

Послуга із введення даних тварин до єдиного реєстру безкоштовна для містян, програма регулювання чисельності домашніх тварин гуманними методами діє виключно в Прилуках, каже Роман Саєнко.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає