Четвер, 28 березня 2024, 19:27
Повна версія сайту
;

На перехресті вулиць Гончої та Гетьмана Полуботка встановлять світлофор

15:06 12.06.2019    Коментарі  
 

Відповідне доручення Управлінню ЖКГ міської ради дав міський голова Владислав Атрошенко.

За встановлення світлофора на цьому перехресті просили містяни. На їх думку, це може зменшити аварійність. Відповідна електронна петиція з пропозицією встановити світлофор на цьому перехресті набрала необхідну кількість підписів.

Втім, у інших чернігівців думка протилежна. Їх аргументи: у ДТП тут потрапляють ті, хто порушує правила дорожнього руху і не зважає на дорожні знаки. Тож світлофор проблеми не вирішить.

«Чи вирішить світлофор проблему – точно невідомо. Але через значну кількість аварій ми спробуємо, чи спрацює такий підхід», - сказав міський голова.

В Управлінні ЖКГ міської ради замовлятимуть проектну документацію. Далі вона пройде експертизу. Потім через систему Prozorro буде оголошено тендер на проведення робіт: монтаж мереж, самого світлофора та супутні роботи. З міського бюджету для цього об’єкту виділять орієнтовно 650 тис. грн.

На такий крок у міській раді йдуть свідомо, адже питання безпеки громадян головне. Тим більше, що безпеці руху в останні 3 роки у Чернігові приділяють багато уваги: це облаштування пішохідних переходів із додатковим освітленням, спеціальна розмітка на дорогах, велодоріжки, додаткові світлофори із голосовим супроводом та інше.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає