Субота, 20 квітня 2024, 05:57
Повна версія сайту
;

«Чернігівгаз» продовжить нараховувати споживачам коефіцієнту у платіжках за газ

13:12 13.06.2019    Коментарі 1  
 

Суд задовольнив клопотання зупинити провадження «Чернігівгазу» проти НКРЕКП, що означатиме продовження нарахування споживачам коефіцієнту у платіжках за газ.

Відповідне рішення сьогодні, 13 червня, ухвалив окружний адміністративний суд Чернігівської області.

Рішення суду може бути оскарженим у 20-денний термін.

Фото Олега Головатенка

Як повідомлялося раніше, «Чернігівгаз» оскаржував постанову НКРЕКП, якою регулятор оштрафував компанію на  850 000 гривень та зобов’язав зробити перерахунок обсягів газу по 6 особовим рахункам через приведення до стандартних умов.

Нагадаємо, 29-го березня Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, зобов’язала «Чернігівгаз» виплатити державі 2 штрафи по 850 тисяч гривень. Їх вона наклала за порушення ліцензійних умов, зокрема, у частині донарахувань. Також до 18 квітня, згідно з рішенням Нацкомісії, підприємство мало перерахувати споживачам з лічильниками додатково нараховані кубометри та повернути гроші тим, хто їх вже заплатив. Тижневу позапланову перевірку «Чернігівгазу»  у березні НКРЕКП провела  через  скарги  споживачів з лічильниками, яким з жовтня почали донараховувати  додаткові  кубометри за приведення газу до стандартних умов.

23 листопада НКРЕКП прийняла постанову про заборону таких донарахувань. «Чернігівгаз» продовжував їх робити. 

«Чернігівгаз» відмовився перераховувати людям кубометри газу та повертати гроші і вирішив оскаржувати рішення Нацкомісії у суді.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Фирташ 2019-06-19 12:03:07

За Демсокиру!