Четвер, 28 березня 2024, 22:55
Повна версія сайту
;

У Чернігові на перехресті вулиць Кільцевої та Бєлова облаштують коло

08:46 19.06.2019    Коментарі  
 

На перехресті вулиць Кільцевої та Бєлова у Чернігові облаштують коло. За словами директора компанії-підрядника «ШБУ-14» Олександра Харчука, робити це почнуть за півтора тижня, завершити планують у серпні. Зараз там замінюють бордюри. Детальніше розкаже Наталія Гоман.

Працівники «Шляхо-будівельного управління №14» встановлюють бетонні бордюри. Це – один із перших етапів ремонту транспортної розв’язки на перехресті вулиць Бєлова та Кільцевої у Чернігові, каже директор компанії-підрядника Олександр Харчук.

«Багато ручних робіт, наскільки можна механізувати, ми механізуємо, але роботи по транспортній розв’язці трудомісткі. Встановлення бордюрів – це трудомістке питання. До того ж, треба не триметрові, а метрові бордюри, тому що у всі радіуси і заокруглення вписати триметрові бордюри неможливо. Профрезерувати покриття, десь 6,5 тисяч квадратних метрів, вирівняти покриття і покласти асфальтобетонне покриття, десь біля тисячі тон.»

За словами Олександра Харчука, на перехресті облаштують коло. Робити це почнуть за півтора тижня, завершити планують у серпні. Це – схема цього перехрестя після ремонту.

«Круг, круговий рух, сьогодні він має форму, бачите яку, а буде – правильного круга, радіусом 28 метрів, ширина проїжджої частини буде 10 метрів, усіх ділянок прямих, поперечні ухили також будуть розраховані для відповідної швидкості. Ця розв’язка буде обставлена відповідними знаками, буде розмітка. Стара розв’язка вже не задовольняє сьогоднішній транспорт, що змінився, з’явилися автопоїзди, які не вписуються в старі радіуси, інші швидкості, навантаження.»

Сергій Савенко, водій: «Це буде дуже зручно, роблять нову транспортну розв’язку, буде круг, транспортний потік буде швидше рухатися, не буде заторів, це добре.»

Мурват Зейналов водій (приїхав із Азербайджану): «Якщо буде ширше, водіям буде легко їздити, дуже добре буде, не так вузько.»

Як сказав Олександр Харчук, вартість робіт становитиме близько 4 мільйонів гривень. На час ремонту дороги тут повністю не перекриватимуть.

«Рух організують так, щоб проїжджав транспорт. Звичайно, якісь незручності, обмеження будуть, але повністю закривати транспортну розв’язку ми не будемо.»

Затвердити проект облаштування перехрестя мають  у відділі безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в області.

Віталій Копистко, прес-офіцер патрульної поліції області: «Самого проекту, як має виглядати це перехрестя, наразі в нас немає. Був попередній проект, який надходив до відділу безпеки дорожнього руху. Він отримав деякі зауваження і ми його відправили на доопрацювання. Нового проекту або виправленого наразі у нас немає, тому говорити безпосередньо, як має виглядати це перехрестя і як буде на ньому побудована організація дорожнього руху, ми не можемо.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає