Субота, 20 квітня 2024, 07:16
Повна версія сайту
;

Новий корпус гімназії №1 у Прилуках не відкриють до 1 вересня: на завершення будівництва не вистачає 14 мільйонів гривень

15:03 26.06.2019    Коментарі  
 

Новий корпус гімназії №1 у Прилуках не відкриють до 1 вересня, як обіцяли. На завершення будівництва не вистачає 14 мільйонів гривень, сказав начальник управління ЖКГ міськради Олег Созінов.  Будувати новий корпус з басейном  розпочали 2011 року. Вже витратили на це понад 57 мільйонів гривень. Загалом треба 85 мільйонів.  Як сказала міський голова Ольга Попенко, в місті розраховують на фінансову допомогу з обласного бюджету. Подробиці у наших прилуцьких колег.

Це новобудова прилуцької гімназії №1. Біля неї нова асфальтована доріжка, всередині недооздоблений басейн. Тиждень тому його наповнили водою наповнений водою для перевірки цілісності.1 вересня навчання тут не розпочнеться. На завершення будівництва не вистачає грошей.

«На сьогодні не вистачає 14 мільйнів. Зрозуміло, якшо їх не буде то ми не зможемо ввести школу в експлуатацію, зареєструвати декларацію в ахітекуній івнспекції.»

Другий корпус гімназії №1 почали будувати 8 років тому. Спочатку варість будівництва була 35 мільйонів гривень, у 2015 році – 43, в 2017-му – 57, а нині – 85 мільйонів гривень. Нині другий корпус гімназії готовий на 85 відсотків.  

«На сьоодні по обєкту за ці 8 років було профінансовано 57 млн 300 тисяч гривень. У нас на рахунках залишається близько 10 млн грн. За ці кошти які залишаються планується провести роботи з заміни водопроводу по вулиці садовій від вулиці Садовій, від Гнідаша до Шевченка, прокладання газопроводу по Київській, завершити асфальтування території . Також завершити оздоблення басейну гімнастичного актового залу та внутрішні роботи.» 

14 мільйонів, каже Олег Созінов, не вистачає на благоустрій території, спорудження спортивних майданчиків та закупівлю обладнання для класів.

«Обладнання для проведення навчального процесу, а це більше 6 млн гривень.» 

Керівник підрядної організації Віктор Колесник каже: навіть якщо 14 мільйонів надійдуть найближчим часом,  до 1 вересня здати об’єкт не встигнуть.

«Я можу сказати, що на 1 вересня школа точно не ввійде в дію. Потрібно 2-3 місяці шоб приготувать обладанння, без обладання школа не здастсься. Максимум в жовтні, листопаді школа може бути здана.»

Міський голова Ольга Попенко каже: проситимуть гроші з обласного бюджету.

«Це питання відкрите. Я говорила з губернатором, тоді ще був Мисник, він говорив про те, що якщо із фонду соціально-економічного рзвитку ми не отримаємо 14 млн гривень, то область обовязково допоможе.»

Голова облради Ігор Вдовенко каже: до них з питанням виділення грошей не зверталися.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає