Четвер, 28 березня 2024, 15:22
Повна версія сайту
;

Чоловіку, який "замінував" два вокзали у Чернігові, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

14:17 27.06.2019    Коментарі  
 

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури слідчим відділом Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом завідомо неправдивого повідомлення  про  підготовку вибухів, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (ч. 1 ст. 259 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 25.06.2019 уродженець одного із сіл Городнянського району зателефонував диспетчеру спецлінії «102» Національної поліції України та повідомив завідомо неправдиву інформацію про підготовку вибухів, а саме замінування приміщень Центрального та Залізничного автовокзалів м. Чернігова, а також Регіонального сервісного центру МВС в м. Чернігові та Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

В результаті незаконних дій особи, під загрозу поставлена громадська безпека та здійснено відволікання від виконання своїх обов'язків органів Національної поліції України та інших спеціальних служб.

У подальшому, під час проведення 25.06.2019 обстеження відповідних будівель компетентними органами, жодних вибухових пристроїв, речовин або схожих на них предметів виявлено не було. Повідомлення про підготовку вибуху не підтвердилось.

На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з визначенням застави у розмірі 60 000 гривень.

Досудове розслідування триває.

Довідково: ч. 1 ст. 259 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до шести років.


Автор: За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури
Коментарів ще немає