Субота, 20 квітня 2024, 01:17
Повна версія сайту
;

Чернігівські ОСББ активно користуються державною програмою теплих кредитів

15:29 04.07.2019    Коментарі  
 

Чернігівські ОСББ цього року активно користуються державною програмою теплих «кредитів», яка в Чернігові доповнюється ще й місцевою програмою їх здешевлення.  Тобто на проведення загальнобудинкових заходів з підвищення енергоефективності від 40% вартості кредиту відшкодовує держава через уповноважені банки і плюс стільки ж – бюджет міста.

Учасниками Програми відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016-2019 роки стали в минулому році 17 ОСББ. А вже за першу половину цього року документи для одержання коштів від міста за цією програмою подало 21 ОСББ.

У той же час, на участь у Програмі сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК заявок поки що надходить менше. З огляду на це виконком Чернігівської міської ради 4 липня прийняв рішення перевести частину затверджених фінансових призначень на 2019 рік у сумі 1,5 млн грн з однієї міської програми підтримки ОСББ на іншу.

На сьогодні в Чернігові вже зареєстровані 106 ОСББ. Їх кількість поступово збільшується: на початок року налічувалося 95. І, до речі, на цьому ж засіданні виконкому іншим рішенням погоджено надання комунальному підприємству «ЖЕК-13» Чернігівської міської ради дозволу на передачу технічної документації багатоквартирного житлового будинку по вул. Красносільського, 47 до щойно створеного ОСББ «Красносільського 47».


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає