П'ятниця, 29 березня 2024, 07:09
Повна версія сайту
;

Смарт-квартири для сержантів будують в Чернігові

15:41 04.07.2019    Коментарі  
 

Чотириповерховий «сержантський» будинок, закладений на території однієї з військових частин міста, планується ввести в експлуатацію приблизно за рік. Це перший корпус квартирного типу, що зводиться згідно другого етапу програми забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України.

Як розповів начальник відділу капітального будівництва та ремонту Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління полковник Андрій Ярмоленко, будинок буде складатися з 54 смарт-квартир на 2-3 особи, в кожній з яких буде окремий санвузол, душ, плитка для приготування їжі, балкон. В облаштуванні квартир передбачено двоспальне ліжко, столи, шафи, стільці та інші необхідні меблі. «Загальна площа квартири 27 кв.м., житлова – 20 кв. м., тож і для дитячого ліжечка місце знайдеться», - зауважив Андрій Костянтинович. Це – службове житло, що надаватиметься військовослужбовцю на час його служби в даному підрозділі. Планується, що в разі переїзду на нове місце служби він отримуватиме і там ідентичне житло в такому ж типовому гуртожитку сімейного типу.

Головний сержант військової частини, на території якої ведеться будівництво, старший сержант Павло Третьяк, продовжив підняту тему: «Наші сержанти та лейтенанти з нетерпінням чекають можливості перевезти свої сім’ї поближче до місця служби, нарешті мати можливість щодня бачити дружин, самим виховувати своїх дітей. Нещодавно ми збирали на навчання головних сержантів військових частин: початок будівництва «сержантського будинку» у них викликав помітне піднесення: адже це означає, що скоро таке ж будівництво почнеться і в їх підрозділах».

Тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира частини з морально-психологічного забезпечення майор Роман Дейнеко підтвердив: початок будівництва зручного житла позитивно вплинув на морально-психологічний стан особового складу. До цього часу на території частини вже зведено три корпуси зручних гуртожитків для військовослужбовців контрактної служби,заселення в які почнеться після завершення внутрішнього облаштування кімнат, імовірно, восени. «Динаміка забезпечення державою основних потреб військовослужбовців не може не радувати. Сподіваємось, темпи не буде втрачено, і до 2020 року, як було обіцяно, військовослужбовці нарешті отримають зручні умови проживання за місцем проходження служби», - зазначив він.

Нагадаємо, протягом року в підрозділах оперативного командування були збудовані і подекуди вже заселені зручні гуртожитки для солдатів контрактної служби. Третій етап програми передбачає будівництво повноцінних квартир для офіцерів та їх сімей, або виплату грошової компенсації за неотримане житло.


Автор: Лейтенант Олена Мокренчук, прес-центр оперативного командування «Північ»
Коментарів ще немає