Вівторок, 16 квітня 2024, 22:37
Повна версія сайту
;

Поліція затримала чоловіків, які системно крали кабель зв’язку в Ніжині

14:41 08.07.2019    Коментарі  
 

Декілька тижнів поспіль до Ніжинського відділу поліції надходили повідомлення про крадіжки кабелю зв’язку. Зрештою правоохоронці затримали чоловіків, які завдали місцевому провайдеру збитків на десятки тисяч гривень.

Невідомі особи відкривали комунікаційні колодязі, залазили всередину та пилками по металу нарізали собі десятки метрів кабелю. Свою здобич ділки здавали на пункти прийому металобрухту.

Зловмисники щоразу промишляли в іншій частині міста. Утім поліція перехитрила їх, бо організувала засідки та нічні рейди. Для цього були задіяні практично всі оперативники Ніжинського відділу поліції та орієнтовані автопатрулі. Долучилася до операції й відомча охорона постраждалої фірми.

Рейд правоохоронців у ніч з 4 на 5 липня виявився результативним. Крадії тоді якраз вирішили «попрацювати» в комунікаційних колодязях по вул. Носівський Шлях. Там з п’яти люків вони поцупили 200 метрів мідного кабелю. Поліція з охороною організації заскочили зловмисників на гарячому: ті склали чуже майно в бухти і вантажили його до авто.

Як встановили поліцейські, до групи входили 23-річний та 39-річний мешканці одного із сіл Чернігівщини. Першого вже було засуджено за аналогічний злочин до 4 років позбавлення волі, але тоді суд надав йому два роки іспитового терміну. Хлопець не засвоїв цей життєвий урок. Навпаки, знайшов собі поплічника і знову взявся за крадіжки.

Ніжинська поліція затримала обох чоловіків у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм оголосили про підозру в замаху на крадіжку, що поєднана з проникненням до сховища (ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Суд обрав для нічних металошукачів запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі поліція перевіряє чоловіків на причетність до аналогічних злочинів.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає