Четвер, 28 березня 2024, 14:56
Повна версія сайту
;

По П’ятницькій сьогодні – капремонт мережі вуличного освітлення

12:48 09.07.2019    Коментарі  
 

Сьогодні на вулиці П’ятницькій у Чернігові можна побачити автопідйомник та працівників комунального підприємства «Міськсвітло», які протягують новий дріт на стовпах вуличного освітлення.

Як розповів головний інженер цього підприємства Євген Куниця, триває плановий капітальний ремонт мережі вуличного освітлення. Старі «голі» електродроти, термін експлуатації яких вичерпався, замінюють на ізольовані, безпечніші.

Для перехожих ці роботи безпечні, тому що дроти в цей час без напруги, підстанція відключена. Також встановлене заземлення на місці виконання робіт.

Невдовзі по місту почнеться капітальний ремонт вуличного освітлення (заміна як дротів, так і світильників) по вулицях Софії Русової, Котляревського, а також по вулиці Шевченка від перехрест з Кирпоноса до перехрестя з вулицею Академіка Павлова. При цьому вуличні світильники на стовпах – загалом їх там 258 штук натрієвого типу, потужністю 250 ватт – мінятимуть на світлодіодні 100-ваттні. Це дозволить зменшити витрати електроенергії й одночасно забезпечити яскравість освітлення відповідно до норм, - додав він.

Також по місту підприємство буде робити капітальний ремонт світлофорів. А нові встановлюватимуть на перехресті Полуботка-Гончої, щодо якого було багато скарг, на перехресті Мстиславської та Героїв Чорнобиля, Алєксєєва та Героїв Чорнобиля. Також буде будівництво світлофорного об’єкту на заїзді до «Голівуду» і на перехресті Мазепи-Реміснича.

Окрім того, КП «Міськсвітло» постійно проводить технічне обслуговування і поточні/аварійні ремонти вуличного освітлення по всьому місту. Також підприємство проводить також обрізку дерев під дротами, оскільки багато поривів відбувається саме через пошкодження гілками дерев.

У роботах задіяна спецтехніка підприємства, а також 38 електромонтерів і слюсарів, розповів головний інженер КП «Міськсвітло».


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає