Середа, 24 квітня 2024, 06:07
Повна версія сайту
;

У чернігівській поліклініці працює Школа здоров’я

09:53 10.07.2019    Коментарі  
 

У поліклініці чернігівської міської лікарні №2 цього року запровадили нову форму профілактичної роботи – загальнодоступну Школу здоров’я. Викладають у ній сімейні лікарі. Вони проводять заняття на теми того, як саме краще діяти, щоби покращити своє життя при наявності тих чи інших хвороб.

Перше заняття Школи здоров’я відбулося в квітні та було присвячене темам гіпертонічної хвороби, цукрового діабету другого типу, розпізнаванню ознак інсульту та гострого інфаркту міокарду, а також розпізнаванню ознак передракових захворювань шкіри.

Сьогодні, 9 липня, школа працювала вже вдруге. Теми її занять анонсувала заступник головного лікаря з поліклінічної роботи Інна Сорокіна:

Цього разу ми проводимо одночасно кілька занять, на вибір. Перше - на тему того, як прокидатися і починати ранок хворим з ішемічною хворобою серця та хворим з остеохондрозом. На другій локації – заняття про дієти: що можна їсти влітку при різних станах здоров’я. Ще одна локація – «Туберкульоз виліковний». Лікар розкаже про взаємодію з цією хворобою. І в четвертій аудиторії буде заняття з такої болісної теми, як догляд за важкохворими, які знаходяться постійно в ліжку. Лікар буде не тільки розказувати й демонструвати презентацію, а з поміччю людини-волонтера покаже реальні дії: і як переодягати, і постіль міняти, і все інше.

Заняття Школи здоров’я планують і надалі проводити приблизно раз на два місці. Прийти на них можуть усі бажаючі. Дізнаються про тематику і час цих занять, у першу чергу, через своїх сімейних лікарів, а також з оголошень у фойє поліклініки, у змі та в соціальних мережах.

Школа здоров’я як нова та цікава форма доповнить просвітницько-профілактичну роботу поліклініки. До речі, різні форми такої роботи є у кожній поліклініці міста.

Наприклад, у поліклініці міської лікарні №2 хворі та члени їх родин також можуть відвідувати:

  • Школу для хворих на цукровий діабет (каб. 409, конт. телефон 660-538, куратор школи – лікар-ендокринолог Дякончук В. В.);
  • Школу боротьби з гіпертонічною хворобою (каб. 416, конт. телефон 660-562, веде лікар-кардіолог Гошко В. В.);
  • Школу боротьби з глаукомою (центр мікрохірургії ока на 4 поверсі поліклініки, конт. телефон 660-450, веде лікар-офтальмолог Стратілат С. М.).

У 3-му поліклінічному відділенні міської лікарні №1 працюють:

  • Астма-школа (7 поверх, каб. 9, веде лікар-алерголог Ільченко О. В.);
  • Школа «Цукрового діабету» (4 поверх, каб. 14, веде лікар-ендокринолог Кононенко Н. Ю.);
  • Школа раціонального харчування (4 поверх, каб. 14, лікар-гастроентеролог Рибка А. М);
  • Школа гіпертоніка (4 пов., каб. 17, лікар-кардіолог Гузь О. Д.);
  • Школа профілактики йододефіциту (4 пов., каб. 14, лікар-ендокринолог Волошко Л. О.)

Розклад їх занять можна дізнатися як у цих кабінетах, так і через реєстратури поліклінік.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає