П'ятниця, 19 квітня 2024, 02:48
Повна версія сайту
;

Суд відхилив позов жительки вулиці Декабристів до Кабінету Міністрів України

16:53 10.07.2019    Коментарі  
 

Чернігівський окружний адміністративний суд відхилив позов жительки вулиці Декабристів Наталії Дубовик до Кабінету Міністрів України. Засідання тривало п’ять годин, воно завершилось учора о 7-ій вечора. Наталія Дубовик позивалась через те, що власники будинків, затоплених під час зливи 30 червня минулого року, не отримали компенсацію від держави. Просила визнати бездіяльність Кабміну у її нарахуванні. Представниця Кабміну Наталія Сенченко під час засідання пояснила – Кабмін не отримував документів, зокрема, експертних висновків та дефектних актів, на основі яких компенсація могла би бути нарахована.

«Фінансування заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на об’єктах усіх форм власності місцевого та регіонального рівнів здійснюється зв рахунок власних коштів підприємств, установ, організацій на території яких виникла, чи може виникнути, надзвичайна ситуація, і додатково за рахунок районних резервів – місцевий рівень та резервів Ради АР Крим, обласних Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій - регіональний рівень.

По-перше рівень бюджету не відповідає рівню заявлених вимог. По-друге  була невідповідність заявлених документів. Тому що в додатку було всього 23 аркуші. Мабуть, по приватним підприємствам саме цих документів і не було. Тому цей пакет документів повернуто взагалі без розгляду.»

Облдержадміністрація в справі є третьою стороною. Її представник Володимир Гнип каже – документи надсилали.

«В листі указано, який перелік документів було направлено. А щодо осіб – були надіслані розрахунки, також заяви і експертні висновки у кількості 44.»

За словами позивачки Наталії Дубовик, тепер жителі вулиць Декабристів та Могилянського збираються подавати колективне звернення до облдержадміністрації, щоб вона повторно направила заяву на компенсацію до Кабінету Міністрів. Нагадаємо, зливу визнали надзвичайною ситуацією регіонального рівня. Це дозволило людям претендувати на компенсацію збитків з державного резервного фонду. Вони, за результатами проведених експертиз, сягнули 58 мільйонів гривень. 31 жовтня уряд виділив понад 16 мільйонів. Ці гроші, за документом, спрямовані на  ремонти закладів освіти і  багатоквартирних будинків, які зазнали збитків від зливи. Жителі приватних секторів, затоплених під час літньої негоди, залишилися без допомоги.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає