П'ятниця, 19 квітня 2024, 12:50
Повна версія сайту
;

На річці Стрижень проводять очищення дна шляхом видалення мулу

13:15 11.07.2019    Коментарі  
 

У Чернігові цього тижня на Стрижні розпочалися роботи з очищення дна ріки, що дозволить збільшити об’єм та покращити екологічний стан водойми.

Мова йде про відрізок водойми біля вулиці Стрілецької, розташованої найвище по течії. Через замулення та забруднення басейну у порівнянні з 2016 роком його об’єм зменшився з 350 до 300 тисяч метрів кубічних.  

Щоб водойму повністю відновити, проводяться днопоглиблювальні роботи. А саме, за допомогою земснарядів вибирається найзасміченіші мул та мінеральний ґрунт. Планується, що близько 50-60 тисяч метрів кубічних цього мулу буде відібрано. Складати його будуть на ділянці, яка знаходиться дещо далі від місця проведення робіт. Цю ділянку наразі вже розчистили. Брудна вода скидатиметься через донні водовипуски. Про це повідомив директор проектного підприємства Анатолій Клименко.

За його словами, проектом також передбачено закріплення берега способом гідронамиву піщаного ґрунту, щоб попередити руйнування схилу.

Вартість проекту, який був розроблений у 2017 році, майже 16 млн грн. Фінансування здійснюється за кошти міського бюджету в рамках екологічної програми. Планується, що усі роботи будуть виконані протягом п’яти місяців.

Сюжет телеканалу "Дитинець"


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає