Четвер, 28 березня 2024, 23:11
Повна версія сайту
;

Борзна отримає додаткову субвенцію

08:44 16.07.2019    Коментарі  
 

10 липня Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Позицію Асоціації міст України під час засідання Кабінету Міністрів України представляв Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Того ж дня завдяки налагодженій співпраці АМУ та парламентського Комітету з питань бюджету це рішення було оперативно погоджено.

Серед громад, яким буде спрямовано додаткову фінансову підтримку, місто Борзна. Розмір субвенції складає 9104,146 тис. грн.

Зазначимо, підтримка малих міст та селищ належить до пріоритетів діяльності Асоціації міст України. Так, готуючись до XV Українського муніципального форуму, АМУ провела опитування громад-членів і направила Уряду пропозиції щодо вирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, у відповідь на неодноразові запити АМУ, у виступі на Дні Діалогу з владою 18 червня під час XV Українського муніципального форуму та на нараді з головами малих міст 24 червня висловлював позицію про необхідність підтримки малих міст та селищ.

4 липня АМУ зверталася до Уряду з проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ.


Автор: Офіс Реформ при Чернігівському РВ АМУ
Коментарів ще немає