П'ятниця, 29 березня 2024, 08:25
Повна версія сайту
;

На Валу встановлять макет древнього Чернігова

09:17 18.07.2019    Коментарі  
 

У Чернігові триває реконструкція нижньої частини Валу. Роботи виконуються від кута пр.Миру-Преображенської до вул. Серьожнікова. Наразі тут вже прокладені електромережі для ліхтарів та робиться бетонна подушка для пішохідних доріжок. Про ці подробиці розповів начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц. Він також зазначив, що буде зроблене ґрунтове освітлення на пішохідних доріжках, встановлять нові лави. Тобто Дитинець приведуть до сучасного вигляду, але при цьому його старовинні родзинки збережуться.

17 липня журналістам презентували макет, на якому відображена 3D-модель унікальних давно зруйнованих споруд стародавнього міста - Чернігівська фортеця початку XVIII століття. Над цим макетом працювали історики та педагоги Чернігівського технологічного університету. Цей об’єкт буде зроблений із бронзи та розташований на вході до древнього Дитинця на місці старої клумби. Його зможуть побачити усі чернігівці та гості міста.

Це макет Чернігівської фортеці початку XVIII століття – до пожежі 1718 року, коли більша частина фортеці вигоріла, - повідомив історик-консультант Олександр Бондар. – Люди зможуть побачити, яким же саме був коллегіум та Борисоглібський монастир, які раніше виглядали зовсім по-іншому.

Усі роботи з реконструкції нижньої частини Валу будуть виконані орієнтовно до 1 вересня.

Відео телеканалу "Дитинець"


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає