П'ятниця, 26 квітня 2024, 04:03
Повна версія сайту
;

У Корюківці у 207-й ОВК поліція вночі вилучила 11 камер відеоспостереження

15:49 19.07.2019    Коментарі  
 

11 камер відеоспостереження сьогодні вночі вилучили поліцейські у 207-й окружній виборчій комісії у Корюківці. 

Ці відеокамери встановили члени комісії – зовні приміщення та всередині.  До поліції звернулися представники громадянської мережі «ОПОРА». Її координаторка  Наталія Висіканець каже, хотіли отримати правову оцінку дій працівників виборчої комісії.

Наталія Висіканець, координаторка спостереження за парламентськими виборами від ГМ «ОПОРА» в області: «Зі слів голови комісії Ганни Преснякової, ці 11 камер були встановлені 10 липня, підключені 16. Запис не ведеться, тільки онлайн-трансляція. Ким вони були встановлені, за чий кошт, голова комісії нажаль не дала. Корюківська міськрада дала пояснення, що дозвіл на встановлення вони не надавали.»

На запитання, звідки камери, які члени комісії встановили в ОВК, голова комісії Ганна Преснякова UA:Чернігів відповіла так.

«Це для безпеки людей поставлені камери, щоб на виборах. Це ж не суперечить ніякому законодавству, тому що ми поставили таблички, що ведеться відеоспостереження. Взяли на час виборів. Громадська організація передала ці камери чисто, щоб безпека була збережена.Це стороння організація абсолютно. Ну я ж не буду зараз по телефону вам півдня розповідати, я не маю часу.»

Наталія Висіканець такі дії членів 207 ОВК називає незаконними.

«Згідно роз’яснення ЦВК, які вона надавала ГУНП, камери можуть встановлені тільки за дозволом органів місцевого самоврядування і під відповідним контролем. Це не було зроблено, тому, відповідно, їх правомірність буде встановлювати поліція.»

Поліція відкрила кримінальне провадження. Про це UA: Чернігів сказала заступниця начальника слідчого управління нацполіції в області Галина Луговська. Наразі триває слідство.

«Було зареєстроване кримінальне провадження за ч.1 ст.157 ККУ, яка передбачає перешкоджання діяльності виборчого процесу. А саме діяльності членів виборчих комісій.»

Поліцейським голова комісії Ганна Преснякова також не назвала громадську організацію, яка дала камери.  Жінка каже, поліцейські демонтували їх і провели обшук в приміщенні ОВК без документів.

«Не було нічого. Прийшла слідча, привели нам своїх понятих без документів, а потім через 2 години їм привезли якісь документи, вручили поза спинами. Ми попросили пред’явити документи, своїх понятих туди дати, вони не захотіли.»

Галина Луговська, заступниця начальника слідчого управління ГУНП в області: «Проводилися невідкладні слідчий обшук це дозволено судом, сьогодні буде ухвала.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає