Середа, 24 квітня 2024, 03:15
Повна версія сайту
;

Вибори 2019: Поліція Чернігівщини відкрила три кримінальні провадження

15:29 21.07.2019    Коментарі  
 

В Чернігівській області станом на 15:00 поліція відкрила три кримінальні провадження за порушення виборчого законодавства. У Козелецькому та Прилуцькому районах, що відносяться до одномандатного виборчого округу №210, поліція відкрила два провадження за статтею «підкуп виборця».

На лінію «102» подзвонила низка осіб та повідомила, що біля виборчих дільниць перебувають особи, які представляються представниками громадської організації та під приводом проведення екзит-полу збирають у виборців особисті дані. Мовляв, це потрібно для того, щоб у подальшому виборці, які проголосують за конкретного кандидата, отримали гроші.

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця) поліція вже вилучила кілька планшетів, до яких заносилася ця інформація.

У Чернігові чоловік 1976 року народження заповнив і вкинув до урни один бюлетень для голосування, а інший – виніс за межі виборчої дільниці та розірвав. Виборець був напідпитку, це помітили спостерігачі та викликали поліцію. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Чернігівського відділу поліції, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 158-1 Кримінального кодексу України (незаконне використання виборчого бюлетеня) - викрадення чи приховування виборчого бюлетеня карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Станом на 15:00 на лінію «102» до поліції подійшло 84 повідомлення про ймовірні правопорушення.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає