П'ятниця, 26 квітня 2024, 22:22
Повна версія сайту
;

Чоловік, який назвався охоронцем Антона Полякова, звинуватив журналістів у відсутності кворуму ОВК 206 округу

09:37 23.07.2019    Коментарі  
 

Понад годину через відсутність кворуму сьогодні не працювала окружна виборча комісія 206 округу. Із 18 членів ОВК на робочих місцях були троє. Члени дільничних комісій, які були присутні в приміщенні окружкому скаржилися на втому та нестачу кисню. У тому, що членів ОВК не було на місці, чоловік, який назвався охоронцем кандидата в нардепи від «Слуги народу», звинуватив присутніх журналістів. Чому дійшло до сварки – дивіться у сюжеті Діни Вонг.

10 ранку, у залі засідань Чернігівської районної ради члени дільничних виборчих комісій чекають своєї черги, аби здати протоколи окружній виборчій комісії.

Альона Ляшенок,  член дільничної виборчої комісії, с. Пильне: «Тут сварились цілий день, і цілу ніч. Казна-що тут робилось. І поліцію викликали, і виганяли звідти усіх. Одним словом, тут узагалі казна-що.»

Юлія Лесун, член дільничної виборчої комісії, с. Рівнопілля: «Я вже чекаю 10 годин і досі я не можу потрапити до зали здати протоколи. Проблеми виникають і люди вже починають нервувати, і кисню не вистачає води. І при цьому деякі люди хочуть без черги пройти. Є проблеми, які в принципі вирішуються.»

Надія Маринченко, член дільничної виборчої комісії, с. Слобода Іванівська: «Ми приїхали на початку 12. І оце сидим, страждаємо. Людей замучили, давно у нас виборів давно таких не було. Дуже важкі.»

10:55. Члени ОВК перевіряють протоколи. Паралельно рахують кількість присутніх. Склад комісії – 18 людей. Необхідний мінімум для голосування щодо прийому протоколів – десять. Людей не вистачає.

«Артем уже кудись пішов. – Артем та Ірина у залі. Викличте їх.»

11:10. За столом три члени ОВК. Кворуму немає. Чоловік у білій футболці виходить до зали і заявляє про те, що роботу комісії зривають журналісти.

Там зараз зривають роботу комісії.

Володимир Федорок, назвався охоронцем Антона Полякова та журналістом: «Ви хочете зробити сенсацію на пустому місці. Я практично кожного із вас знаю.»

–  Чого комісія не працює. До цього вона працювала. А як ви прийшли вона і не працює.

–  Комісії не вистачає кворуму. -  А я так запідозрив що це через вас – А ви хто? -  Охоронець Антона Полякова.

–  На яких підставах ви робите такі заяви? – Тому що я громадянин України, можу робити що хочу.

Кандидат в нардепи від політичної сили «Слуга народу» Антон Поляков Володимира Федорюка знає. Але не як свого охоронця.

–  Володимире, яке посвідчення ви показали?  А, позаштатний кореспондент? А чому ви представилися як охоронець?

–  А коли вам 15 камер тичуть у лице ви б представилися Аленом Делоном.

Антон Поляков, кандидат у народні депутати від політичної сили «Слуга Народу»: «Справа в тому, що людям кажуть, що команда Зе зриває вибори. Ми пішли, сказали от ми тут, кворуму нема. Вони почали кричати Микитась ганьба і ви прийшли.»

Максим Кириченко, заступник голови окружної виборчої комісії №206: «Я не знаю, чому немає кворуму ви всі це бачили. На одну комісію я не знаю, чому їх немає.»

Окремі члени комісії, заразом і голова, телефонують колегам. Урешті, о дванадцятій комісія відновлює свою роботу.

Юлія Лисун посміхається: представники дільниці із Рівнопілля дочекалися своєї черги.

«Нарешті. Скоріше додому.»

Анатолій Шацький, член ОВК № 206: «Кворуму не вистачало десь разів 10 – 15, але причини різні. Одна із причин демонстративний вихід. Але головна причина втома, люди працюють другу добу. Я Без сну.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає