Четвер, 25 квітня 2024, 11:27
Повна версія сайту
;

Антон Поляков звинувачує Максима Микитася у затягуванні прийому протоколів на 206 ОВК

16:26 23.07.2019    Коментарі 1  
 

На 206 окружній виборчій комісії продовжують приймати протоколи з ДВК. Станом на 11 годину їх опрацювали трохи більше 60%. Про це UA: Чернігів сказав заступник голови ОВК Максим Кириченко. Причиною затримки називає низьку якість заповнення протоколів членами дільничних виборчих комісій та втомою членів ОВК. Натомість кандидат у народні депутати на цьому окрузі, який лідирує, Антон Поляков від Слуги народу вбачає в таких діях членів ОВК змогу визнати результати виборів недійсними. Більше розкаже Альона Макаренко.

10-та ранку. У безперервному засіданні окружної виборчої комісії №206 перерва – через відсутність кворуму.

Максим Кириченко, заступник голови ОВК № 206: «Певні люди перевтомилися, як там, так і тут, в нашій окружній комісії. Ми намагаємося почергово відпочивати, для того, щоб мати мінімальний кворум. 10 осіб нам потрібно, щоб приймати рішення.»

Тим часом у наступній залі своєї черги здати протоколи чекають члени дільничних виборчих комісій.

Любов Полявнича, голова ДВК, м. Чернігів: «Пішла комісія, немає комісії. То вони чай п’ють, то вони втомилися, так ми ж усі втомилися, ну, скільки можна. Це ж ненормально, я ось вже третю добу звідси не виходжу. Важко, дуже важко.»

Наталія, член ДВК, село Вороб’їв: «А ми в черзі 153. Де спали, покажіть. – У машині, де попало, де кому прийдеться. Хто під яблунею, хто в машині, а хто тут сидів. Он, під столом, за столом, на столі. Де кому прийшлось. Нема ж не помитись. Ми тут  вже всі немиті, небриті і т.д. Те, що заробили – проїли, троє діб, уявіться собі.»

Любов Полявнича, голова ДВК, м. Чернігів: «Я не знаю, кому це вигідно, хто за цим стоїть.»

Свою підозру, хто за цим стоїть, озвучує кандидат у народні депутати, який за опрацьованими протоколами лідирує на  206 виборчому окрузі, Антон Поляков.

Антон Поляков, кандидат у народні депутати на 206 виборчому окрузі: «За нашою інформацією, близько 11 членів представляють інтереси головного нашого опонента, провладного кандидата. І саме ці люди кудись чомусь постійно зникають, замість того, щоб проголосувати за прийняття протоколу, кворуму немає і затримка йде з отриманням протоколів та внесенням їх у систему вибори.»

Зв’язатися з головним опонентом Полякова - Максимом Микитасем нам не вдалося. Помічник народного депутата Федос Носенок ситуацію коментує так.

«На скільки ви бачите, ми вже там відсутні, на ОВК. І впливати на якісь ситуації – ми не впливаємо. Нехай пан вже депутат, можна так сказати, без п’яти хвилин, не звалює нічого з хворої голови на здорову.»

Тим часом заступник голови 206 ОВК Максим Кириченко причиною затримки в роботі називає людський фактор.

«Ситуація ще ускладнилася тим, що значна кількість комісій оформлюють протоколи з досить серйозними порушеннями. Були отримані протоколи без печаток, без дат оформлення, без годин оформлення. Тому, на жаль, через низьку якість оформлення протоколів  маємо отаку зокрема ситуацію.»

Через це, каже Максим Кириченко, на деяких дільницях доведеться робити перерахунок голосів. Їх кількості поки не називає.  

«Опрацьовано близько 60 відсотків протоколів комісій. Тому що є такі помилки, які при оформленні протоколу ДВК, які не можуть, на жаль, надати реальних достовірних відомостей про розстановку голосів по певним суб’єктам виборчого процесу.»

Антон Поляков, кандидат у народні депутати на 206 виборчому окрузі: «Більшість цих дільниць за нашими протоколами ми перемагаємо з відривом. Тобто, потім, можливо, це буде варіантом для того, щоб оскаржити вибори в суді.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість О.І. 2019-07-23 22:37:01

ЗАКОН УКРАЇНИ «Про вибори народних депутатів України» … Стаття 33. Організація роботи окружних та дільничних виборчих комісій … 12. На засіданні окружної або дільничної виборчої комісії у день голосування, зокрема, при підрахунку голосів, встановленні підсумків голосування в межах виборчого округу, у разі присутності менше ніж двох третин членів комісії від складу комісії рішення комісії приймається не менше ніж двома третинами голосів від числа членів комісії, присутніх на засіданні комісії. …