П'ятниця, 29 березня 2024, 03:41
Повна версія сайту
;

У дворах на Бєлова ремонтують проїзди і тротуари

09:21 24.07.2019    Коментарі  
 

У дворах чернігівських багатоповерхівок № 29 і 23 на вулиці Бєлова впроводиться капітальний ремонт внутрішньодворових і міжбудинкових проїздів, а також благоустрій усієї території з мощенням пішохідних доріжок і місць для авто. Дорожники працюють тут вже два тижні і за наступні два планують усе закінчити. Роботи у дворі будинку №29 виконані вже на 90%, біля будинку №23 – в середині процесу.

До речі, це ті двори, де мешканці були не згодні з запланованим місцем розташування заглиблених контейнерів.  Міська влада прислухалася до їх аргументів, були проаналізовані всі можливі варіанти і знайдене інше, компромісне місце. Контейнери вже встановлені і використовуються.

Тепер же у мешканців цього мікрорайону буде не тільки охайне та сучасне місце для збору сміття, а й благоустрій на прилеглій території.

Розповідає Віктор Кулик, головний інженер підприємства «Армшляхбуд» - підрядника робіт:

Біля дому №29 асфальт сьогодні вкладаємо, тротуари всередині двору вже зроблені, залишилося закінчити ще два тротуари під самим будинком.  До цього ми демонтували старі бордюри, розрівняли та зробили майданчики під стоянки для автомобілів, зробили «подушку» з піску та щебеню і вкладаємо асфальт. Плюс відмостки оновили. Те саме буде робитися і в дворі будинку №23. Там завершимо все тижнів за два. Загальна площа мощення була згідно з проектом близько 2 тис. кв. м, але у зв’язку з тим, що люди не захотіли наскрізного проїзду через двір і до проекту вносилися зміни – площа трохи зменшилася.  Вартість робіт, яка спочатку була близько  4 мільйонів, теж перерахується за фактом зробленого.

За словами інженера, до початку ремонту стан проїздів був жахливий: ями, калюжі, зруйнований асфальт. Підрядник обіцяє нове, якісне, іншими словми "як слід".

Цього року підприємство вже виконувало аналогічні роботи по вул.Льотній, 43. А наступними його об’єктами будуть проїзди по вул.Рокоссовського 42, 44, 46 і наскрізний проїзд з вулиці Пухова до школи.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає