Четвер, 28 березня 2024, 22:33
Повна версія сайту
;

На маршрути Чернігова вийшли нові тролейбуси

10:28 24.07.2019    Коментарі  
 

Комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» поступово оновлює свій рухомий склад. Цього року уже п’ять тролейбусів із шести з’явилися на балансі КП «ЧТУ». Ці тролейбуси вироблені Чернігівським автозаводом ТОВ «Еталон-Лізінг», що є переможцем тендеру на загальну суму майже 30 млн грн.  

Речник КП «ЧТУ» Микита Вікторов розповів, що новий «Барвінок», як і попередні, сучасний та комфортний, зручний для осіб з інвалідністю. У салоні передбачене для цього спеціальне місце із кнопкою виклику водія. Тролейбус має сучасну інформаційну систему, автоматично оголошуються зупинки, а вся інформація виводиться на табло ззовні та всередині. Також тут є дві камери відеоспостереження та відеореєстратор. Наразі тролейбус вже отримав бортовий номер - 512 та готується до проходження обкатки для оформлення усіх необхідних документів.

У Чернігові загальна мережа маршрутів міського пасажирського транспорту налічує 36 автобусних та 10 тролейбусних маршрутів. Тролейбусний парк КП «ЧТУ» має 96 одиниць рухомого складу, більшість з яких уже застарілі та потребують оновлення.

- Щоб забезпечити прийнятні та зручні для пасажирів інтервали руху на усіх тролейбусних маршрутах, необхідно випускати близько 90 тролейбусів. А для цього необхідно, щоб на балансі підприємства було більше 100 справних тролейбусів, - сказав Микита Вікторов. – У 2016 році було придбано 10 тролейбусів, у 2017 – 5, а вже два роки поспіль ми оновлюємо парк на 6 тролейбусів щороку.

За словами Микити Вікторова, вже на фінальному етапі отримання кредиту від Європейського інвестиційного банку на закупівлю 35 нових тролейбусів. Тендерні пропозиції будуть оголошені вже в серпні.

Усі тролейбуси та автобуси КП «ЧТУ» обладнані GPS-трекерами та підключені до системи моніторингу Дозор. Спостерігати за роботою громадського транспорту можна на веб-сторінці системи Дозор, а також у мобільному додатку, який розроблено для операційних систем Android та iOS. Загалом на маршрутах розташовано 458 зупинок, 36 з них обладнані електронними табло прогнозування часу прибуття громадського транспорту, які теж під'єднані до системи моніторингу Дозор.

Відео ТРА "Новий Чернігів"


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає