Четвер, 02 травня 2024, 06:58
Повна версія сайту
;

Під стінами чернігівського суду вимагають перерахунку голосів по 210 округу

08:33 25.07.2019    Коментарі  
 

Під стінами Чернігівського окружного адміністративного суду зібралися громадяни, які вимагають визнати дії окружної виборчої комісії № 210 протиправними та скасувати результати виборів до Верховної Ради.

Про це повідомляє Чeline.

Люди вважають, що кандидат у народні депутати Сергій Коровченко сфальсифікував результати виборів. Тому люди вимагають від суду скасувати їх та перерахувати голоси.

Нагадаємо, вчора під стінами ОВК №210 зібрався мітинг з прихильників самовисуванця Бориса Приходька, які вважають, що його перемогу вкрали. До вимог Приходька приєдналися також кандидат від партії «Слуга народу» Дмитро Пахомов і висуванець партії «Сила і честь» Віталій Лічман. Приходько озвучив вимогу відкритого і чесного перерахунку голосів, а також заміну складу ОВК. «Я хочу звернутися до правоохоронців – ви повинні виконати свій обов'язок і захистити голоси людей. Я прошу здійснити усі правові заходи для захисту волевиявлення», - наголосив він. Його вимоги у своїх виступах підтримали також Пахомов та Лічман. «Наша команда також проводила паралельний підрахунок голосів, і він не співпадає з тим, який зробила ОВК», - наголосив Лічман.

Голова ОВК Оксана Соколовська теж вийшла на мітинг і звернулася до кандидатів не заважати роботі комісії, яка має завершити процедурні питання.

Кандидати мають намір оскаржувати дії комісії у судовому порядку.

Учора штаб Приходька оприлюднив заяву, де вказувалося на численні порушення під час прийому протоколів ДВК в окружній виборчій комісії. Зокрема, там говориться про порушення порядку ведення засідання ОВК, у тому числі системне порушення кворуму, ніхто не контролював кількість членів комісії, присутніх на засіданні.

Крім того, згідно із заявою, окружна виборча комісія зробила значну перерву у своїй роботі, хоча відповідно до закону, її засідання має бути безперервним. Виявлено факти неконтрольованого зберігання виборчої документації.

Крім того, у день голосування на ДВК спостерігачі Приходька і представники Комітету виборців України фіксували порушення на дільницях. Також задокументовано втручання поліції у виборчий процес – переслідування представників громадської організації, яка проводила екзит-пол на виході із виборчих дільниць.

За даними Центральної виборчої комісії, після обробки 100% протоколів, перемогу в окрузі здобув самовисуванець Сергій Коровченко, за нього проголосували 16 448 виборців (21,28%). Другим став самовисуванець Борис Приходько, якого підтримали 16 295 виборців (21,09%).

Відео-трансляція сайту Чeline


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає