Четвер, 28 березня 2024, 11:22
Повна версія сайту
;

Приходько програв суд за позовом до ОВК 210 округу

13:55 26.07.2019    Коментарі  
 

Протягом двох днів мають розглянути апеляційну скаргу кандидата у народні депутати за 210-им виборчим округом Бориса Приходька.

Розглядатиме її Шостий апеляційний адміністративний суд у Києві. Про це UA: Чернігів сказала прес-секретар Чернігівського окружного адміністративного суду Алла Бобрушко. За її словами, апеляцію подали сьогодні о дев’ятій ранку. Нагадаємо, Борис Приходько подав у суд на 210-ту окружну виборчу комісію. Сьогодні о пів на другу ночі стало відомо рішення – йому відмовили у повному обсязі. За словами адвоката Приходька Миколи Торбєєва, вони хотіли оскаржити дії, бездіяльність та рішення ОВК і добитися перерахунку голосів.

Микола Торбєєв, адвокат Бориса Приходька: «До прикладу, є певні рішення, які мають оформлятися документально, а вони взагалі приймаються і не оформляються, вони приймаються без достатньої кількості голосів членів комісії. Є дії, які приймаються всупереч закону. Є бездіяльність. До прикладу, повторні підрахунки голосів виборців без оформлення відповідними протоколами»

Голова 210-ої ОВК Оксана Соколовська, яка брала участь у судовому засідання через відеозв’язок, сказала, що позовних вимог не визнає. Нагадаємо, за даними ЦВК, у 210-му окрузі порахували 100% протоколів. Там переміг самовисуванець Сергій Коровченко, набравши 16 з половиною тисяч голосів виборців. На 153 голоси менше у Бориса Приходька, теж самовисуванця. Вчора вранці перед початком засідання в окружному адміністративному суді біля його будівлі зібралися люди з плакатами в руках, де було написано: «ОВК за ґрати», «Ні корупції в ОВК», «Перерахуй, ОВК» тощо. Вони нічого не скандували і хвилини через 40, коли у парку з’явилася поліція, розійшлися.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає