П'ятниця, 19 квітня 2024, 19:11
Повна версія сайту
;

Суд визнав системні порушення виборчого законодавства у роботі ОВК №210

09:17 29.07.2019    Коментарі  
 

Судом встановлені систематичні порушення особовим складом окружної виборчої комісії №210 Конституції та Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Про це йдеться у постанові суду, яку оприлюднив Микола Торбеєв, адвокат кандидата у нардепи Бориса Приходька.

Окрім цього, судом визнано:

- протиправною бездіяльність ОВК 210 щодо не складання протоколів про повторний перерахунок голосів на окремих дільницях;
- протиправні дії ОВК 210 щодо порушення процедури перерахунку голосів виборців на окремих дільницях;
- визнано протиправним та скасовано рішення ОВК 210 про визнання голосування на окремій дільниці недійсним;

Зазначимо, що надалі, через суд, Приходько добиватиметься законного перерахунку голосів. Однак, остаточне рішення має бути за ЦВК.

Як раніше повідомляв ПіК, 25 липня, під стінами Чернігівського окружного адміністративного суду зібралися громадяни, які вимагають визнати дії окружної виборчої комісії № 210 протиправними та скасувати результати виборів до Верховної Ради.

Борис Приходько через суд намагається добитися перерахунку голосів по 210 одномандатному виборчому округу. Адміністративний суд відмовив йому у повному обсязі.

Нагадаємо, за даними ЦВК, у 210-му окрузі порахували 100% протоколів. Там переміг самовисуванець Сергій Коровченко, набравши 16 з половиною тисяч голосів виборців. На 153 голоси менше у Бориса Приходька, теж самовисуванця. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає