П'ятниця, 29 березня 2024, 01:09
Повна версія сайту
;

Ще 7 громад з Чернігівщини можуть отримати допомогу для розвитку ЦНАПів

16:30 29.07.2019    Коментарі  
 

Линовицька, Малодівицька, Ніжинська, Новобілоуська, Парафіївська, Плисківська об’єднані територіальні громади та місто Прилуки мають можливість отримати від Програми «U-LEAD з Європою» матеріально-технічну та консультативну підтримку у створенні належних ЦНАПів. Їхні заявки відібрані для подальшого аналізу спроможності громад та розробки технічних завдань для створення чи модернізації центрів надання адміністративних послуг.

Усього уповноважена комісія відібрала 150 заявок із 179, заявлених усіма регіонами країни.

Зауважимо, що включення до списку не означає безумовної підтримки або ж підтримки в повному обсязі, оскільки значна кількість заявок ще потребують належного офіційного підтвердження зобов’язань та перевірки інформації.

Конкретні види допомоги та її обсяги будуть визначені спільно Програмою та громадою, з урахуванням методологічних підходів Програми до функціонування належного ЦНАП та за результатами візитів до кожної громади. Мета візитів – детальне оцінювання реальних потреб та визначення заходів щодо модернізації та створення ЦНАП. У разі виявлення непереборних перешкод для участі у Програмі або надання громадою недостовірної інформації заявка може бути відхилена на будь-якому етапі.

З 1 серпня кожну громаду відвідають уповноважені спеціалісти Програми. Упродовж серпня-грудня цього року для спроможних громад будуть розроблені технічні завдання для створення чи модернізації ЦНАП.

Довідково. Наразі у рамках проекту міжнародної технічної допомоги Програми «U-LEAD з Європою» на умовах співфінансування здійснюється інституційна та матеріально-технічна допомога у розбудові ЦНАПів у 12 ОТГ області: Батуринській, Бобровицькій, Вертіївській, Городнянській, Іванівській, Ічнянській, Козелецькій, Куликівській, Носівській, Остерській, Сосницькій, Холминській.


Автор: За інформацією Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації
Коментарів ще немає