П'ятниця, 19 квітня 2024, 07:41
Повна версія сайту
;

Водопровід уздовж Ялівщини прокладають тільки під тротуаром

17:03 29.07.2019    Коментарі  
 

При прокладанні нового водогону вздовж дороги впритул до Ялівщини будівельники обійшлися видаленням лише одного дерева. А саме, прибрати довелося самосійну акацію, яка виросла на бордюрі. Усі інші дерева залишилися. Нову трубу прокладуть упритул до старої, за якою знаходяться інші мережі - тобто іще далі від дерев її перемістити було вже неможливо. Про це розповів Руслан Виставнога, керівник цього будівельного проекту з боку підприємства-підрядника (ТОВ «УТБ-Ігжинірінг»):

- Траншею для прокладання труби викопано не під дорогою і не під зеленою зоною, а виключно під тротуаром. До речі, спершу проектом було передбачено виконання робіт на зеленій зоні поблизу РЛП «Ялівщина», але за погодженням із замовником це було зкориговано. Ми ведемо роботи тільки під тротуаром - для того, щоб мінімізувати ту шкоду, яка може бути нанесена природі.

Він додав, що будівельники постаралися також максимально зберегти корені дерев, які подекуди проросли в грунті там, де зараз викопано траншею. Усі можуть побачити, що вони оголені, але не обрубані. Скоро траншею зариють і ці корені знову будуть у землі.  

Роботи на вулиці Героїв Чорнобиля – наймасштабніша з міських реконструкцій цього року. Тут застосований комплексний підхід: перед тим, як зробити капітальний ремонт дороги, під нею повністю міняють труби старих каналізації і водопроводу. Усе для того, щоб сама дорога потім змогла без втручань прослужити довго.

Оскільки під час прокладання нових труб вже існуючі під дорогою продовжують функціонувати, дві ці труби з двох боків дороги не можна прокладати разом. Тому заміна каналізаційних труб почалася від проспекту Миру. Роботи стартували на початку літа і зараз вже наближаються до завершення.

Роботи ідуть по графіку. Кінцева точка реконструкції колектора – точка врізки на вулиці Мезенцева. Плануємо все завершити в найближчий час, - інформує представник підрядника.

Заміну труб водогону розпочали з протилежного боку вулиці Героїв Чорнобиля.  Ці роботи розпочалися нещодавно. Новий водопровід - від вулиці Київської до проспекту Миру, довжиною 1762 метри. На даний час будівельники пройшли першу ділянку – перехрестя вулиць Київської та Героїв Чорнобиля, біля автозаправки. Постаралися виконати це в найкоротший термін, щоб забезпечити безперешкодний доступ споживачів до заправки. Внаслідок заміни водопроводу в міста з’явиться можливість підключити нових абонентів та переключити існуючих абонентів на трубу більшої спроможності та укладену за новими технологіями. Поліетиленова труба, згідно з паспортом виробника, прослужить не менше 50 років.

Ми плануємо передати цю вулицю дорожникам вже під укладання асфальту у найстигліший термін. Хочемо зробити так, щоби робота дорожників почалася вчасно, точно за графіком, - поділився планами будівельник.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає