Четвер, 09 травня 2024, 00:47
Повна версія сайту
;

На 33 дільницях 210-го виборчого округу проведуть перерахунок голосів

08:48 31.07.2019    Коментарі  
 

На 33 дільницях 210-го виборчого округу проведуть перерахунок голосів. Таке рішення ухвалив сьогодні чернігівський окружний адміністративний суд. Про це UA:Чернігів сказала його прес-секретар Алла Бобрушко. Позов до суду подав кандидат у народні депутати за 210-им округом Борис Приходько. Він оскаржував частину рішень окружної виборчої комісії та вимагав перерахунку голосів. За даними ЦВК, у 210-му окрузі порахували 100% протоколів. Там переміг самовисуванець Сергій Коровченко, набравши 16 448 голосів виборців. На 153 голоси менше у Бориса Приходька, теж самовисуванця. Адвокат Приходька Микола Торбєєв каже, вимагали здійснити перерахунок на тих проблемних дільницях, де були зафіксовані порушення.

«Голова Соколовська декілька разів оголошувала перерву в безперервному засіданні до встановлення підсумків голосування, під час якої деякі дільниці залишали виборчу документацію в стінах ОВК і покидали їх на ніч. Від’їжджаючи по домівках, вранці вони поверталися.»

Голова 210-ї виборчої комісії Оксана Соколовська каже, з рішенням не погоджується. Буде подавати апеляційну скаргу.

«Мова йде про якийсь повторний підрахунок НА ЯКИХСЬ ТАМ ДІЛЬНИЦЯХ, без визначення обґрунтувань і необхідності перерахунку. Я буду подавать апеляцію. І ми вирішили на засіданні звернутись до вищої ради правосуддя щодо притягнення до відповідальності суддів 6 апеляційного суду до дисциплінарної відповідальності. Тому що це має бути колись припинено і тиск чиниться саме зверху.»

Ми намагаємося отримати коментар Сергія Коровченка, або його представників. Коровченко нині за даними ЦВК наразі перемагає по 210-му округу, згідно опрацьованих протоколів. У соціальній мережі Фейсбук він сьогодні написав, що судові рішення йдуть усупереч оголошених результатів виборів, а також те, що вибори у 210 окрузі через це можуть бути зірвані.

Вчора ми розповідали, що Шостий апеляційний адміністративний суд, що у Києві задовольнив апеляційну скаргу Бориса Приходька. За словами його адвоката Миколи Торбєєва, цією постановою апеляційний суд скасував рішення Чернігівського окружного адміністративного суду, куди Приходько звертався, щоб оскаржити дії 210-ої окружної виборчої комісії. Сьогодні в 210-ій ОВК на виконання цього рішення суду відбувся повторний перерахунок бюлетенів дільничної виборчої комісії у Бобровиці.

Нагадаємо, 22 липня на цій дільниці окружна виборча комісія вже перераховувала голоси – після скарги кандидата Сергія Коровченка. Через півгодини після скарги ОВК постановила: визнати голосування на ній недійсним. Заступниця голови цієї ДВК Надія Кіча, цю ситуацію характеризує так.

«Потрапив бюлетень до іншого кандидата, а до другого другий, так що тут такого, коли вже у 3 години ночі ми рахували. І ні скарг не було нічого, і вже тут підскочив спостерігач від Коровченка скаргу на бездіяльність подав. А наша справа дільниця, а що за межами то вже не наше.»

Через це команда іншого кандидата Приходька звернулась до суду. Суд визнав недійсним рішення ОВК. Окружну комісію зобов’язали перерахувати голоси на 50-й дільниці і включити їх в уточнений протокол по округу.

«Перерахували і все. Ми задоволені, що нас тепер не будуть тягати по поліціям і прокуратурам, що там відбувалось.»

За повторним підрахунком на цій ДВК, голоси за лідерів розподілились так:  147 за Приходька та 93 за Коровченка. Голова 210-ї ОВК Оксана Соколовська каже – це не вплине на існуючий результат по округу.

«Соколовська. Там якщо я не помиляюсь або 30 або 40 голосів різниця.»

Оксана Соколовська говорить, скарги продовжують надходити до ОВК, а відтак затягується час оголошення офіційних результатів по 210-му округу. ЦВК ж має оголосити остаточні результати парламентських виборів не пізніше 5 серпня.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає