П'ятниця, 29 березня 2024, 09:53
Повна версія сайту
;

Проект дороги на Шерстянку зроблять до кінця вересня: коли почнуть будівництво

16:07 01.08.2019    Коментарі  
 

До кінця вересня цього року управління житлово-комунального господарства міськради має отримати проект на будівництво дороги, яка має з’єднати чернігівський мікрорайон Шерстянка із вулицею Івана Мазепи. Про це UA: Чернігів сказав начальник управління ЖКГ Ярослав Куц. Також він сказав, що не знає, чи будуватимуть цю дорогу наступного року через велику вартість будівництва. Більше у матеріалі Наталії Гоман.

Це вулиця Текстильників у чернігівському мікрорайоні Шерстянка. Щоб доїхати сюди з вулиці Івана Мазепи, водіям треба об’їжджати вулицями Ціолковського та Самоквасова або через Стару Подусівку - це близько 6 кілометрів.

Збудувати двокілометрову дорогу на Шерстянку з вулиці Мазепи планували з 2011-го року. Тоді будівництво не почали через брак грошей. Два роки тому за попереднім проектом вона мала пролягати від «Чексілу» на вулиці Мазепи, через промислову зону, до водонапірної башти у парку між вулицями Текстильників і Самоквасова.

Олександр Гордієнко, мешканець мікрорайону Шерстянка: «Я скільки вже тут живу, пам’ятаю, особливо, як передвиборча кампанія, постійно таке: «Ми побудуємо!» Як пройшла кампанія – все. То проект робиться, то грошей не знаходиться, все відкладається.»

У 2017-му начальниця відділу управління ЖКГ міськради Наталія Плиско казала: завершити будівництво дороги планують у 2019-му році. Дотепер цієї дороги нема. 28-го березня цього року у «Звітах наживо» Ярослав Куц про цей проект сказав так:

«Проект майже готовий. До кінця квітня обіцяють цей проект видати з експертизи.»

Нині проект будівництва не завершили.

«Проект мав бути, але у зв’язку з тим, що там виникли питання по підприємствам, підприємства просили трохи змінити організацію руху. Були там питання по приєднанню до зливової каналізації, вона там приватна. Тобто був ряд питань.

Проект дороги на Шерстянку розробляється «Гіпродором» - проектна організація державна Служби автомобільних доріг, філіал цієї київської служби. Наразі вони ще не видали нам проект. На цей рік фінансування цих робіт не заплановане, тому вони або в цьому місяці, або в наступному нам передадуть. І будемо на наступний рік чекати наявних коштів, але щось мені підказує, що там буде вартість дуже велика, в районі 100 мільйонів.»

Чи будуватимуть дорогу наступного року, Ярослав Куц не знає.

«Я – виконавчий орган. Я виконую завдання, які мені ставить міський голова  і депутати міської ради. Будуть кошти – будемо в цьому напрямку працювати. Взагалі нема проблем цей проект реалізувати.»

Світлана Булатова, мешканка мікрорайону Шерстянка: «Дорога треба. А як? Зате скільки пального ми зекономимо, чи нам навколо об’їжджати оце все, чи тут дорога – прямо повернули і нам дуже зручно.»

Максим Свириденко, водій: «Не знаю, я звик об’їжджати, нормально. Не хотів би я там такий великий проспект, чесно кажучи.»

Роман Ніколаєнко, водій: «Мені як водію, в принципі, так, дорога потрібна. Для екстрених служб, для доставки. Але я як таксист їжджу по місту і дивлюсь на стан доріг у місті. Мені би, звичайно, хотілось, щоб спочатку в місті зробили дороги.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає