Четвер, 28 березня 2024, 20:09
Повна версія сайту
;

У Новгороді-Сіверському почали перший в цьому році ремонт дороги

15:35 02.08.2019    Коментарі  
 

У Новгороді-Сіверському почали перший в цьому році ремонт дороги - на вулиці Губернській. Окрім неї, новий асфальт укладуть ще на двох центральних вулицях міста. Гроші на ремонти – близько 4 мільйонів гривень – з державного бюджету. Детальніше – в сюжеті Олексія Коцебчука.

Це вулиця Губернська у Новгороді-Сіверському. Зараз дорожники укладають вирівнюючий шар асфальту. На цій вулиці відремонтують 300 метрів дорожнього покриття. – тут роблять середній поточний ремонт.

Микола Харченко, директор ТОВ «Шляховик»: «Тут буде дві ділянки – одна ділянка 203 метри, друга буде 110 метрів. Зараз вирівнюємо покриття. А тоді передбачено проектом верхній шар товщиною 4 сантиметри. Така конструкція повинна витримати 8 років без ремонтів.»

Гарантію підрядник - товариство «Шляховик» - дає на 5 років, каже Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко.

«Те що зараз відбувається – ремонтні роботи на вулиці Губернській, вони вартують 1 мільйон 719 тисяч гривень. Це десь 2300 м2  дорожнього покриття буде відремонтовано. Висота асфальту буде десь 5 сантиметрів після укатки.»

На середній поточний ремонт доріг у Новгороді-Сіверському витратять близько 4 мільйонів гривень. Гроші  - з державного бюджету. Окрім  Губернської, відремонтують дорогу ще на двох центральних вулицях. 

Микола Харченко, директор ТОВ «Шляховик»: «Оце Губернська, потім Бориса Майстренка – біля адміністрації, і Козацька. На Бориса Майстренка -168 метрів суцільно, а Козацька поділена на 4 ділянки. Там минулого року робили, а тепер будемо робити між тими картами.»

Новгород-сіверець Алішер Атаєв каже, ремонт потрібен не лише на центральних вулицях.

«На Льонзаводі там жесть, що робиться – яма на ямі. Провулки – взагалі проїхати не можна. Після дощу - взагалі. Червоною цеглою засипано. Ями там жахливі. По краю міста – дуже погані дороги.  Загалом їх усюди вистачає. Спасибі, що хоч тут зробили.»

Михайло Сокол, житель Новгорода-Сіверського: «Відносно нормально, але в принципі, треба подивитись на вулицях інших, на маленьких.»

Микола Довженко, житель Новгорода-Сіверського: «Це добре що почався ремонт.»

Дороги почали ремонтувати тепер, тому що досі підрядник працював на інших об‘єктах, каже міський голова. Тендер виграло місцеве товариство «Шляховик», асфальт закупили теж на місцевому заводі  - вперше за 4 роки.

Олег Бондаренко, Новгород-Сіверський міський голова: «Це місцевий завод виробляє асфальт. Асфальт досить непоганої якості і він «з пилу, з жару», як то кажуть, йде на укладку. За час моєї роботи – це вже 4 роки не використовувався,  в основному закупали - Шостка, Мена – звідти привозили.»

Зі слів Олега Бондаренка, за хорошої погоди ремонт на трьох вулицях -  Губернській, Майстренка та Козацькій -  мають завершити за два-три тижні.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає