Субота, 20 квітня 2024, 14:41
Повна версія сайту
;

Скільки Чернігів вкладає коштів в медичне обладнання муніципальних лікарень?

14:59 06.08.2019    Коментарі  
 

Вже кілька років поспіль у Чернігові міські заклади охорони здоров’я за рахунок міського бюджету оновлюють медичне обладнання. Потреби лікарень аналізуються і в результаті здійснюються пріоритетні закупівлі. Нове сучасне медичне обладнання дозволить покращувати якість обстеження, діагностування, а також надання хірургічної допомоги.

Загалом цього року на обладнання для лікарень Чернігова планується витратити понад 16,6 млн грн.

Так, у поточному році для міської лікарні №3 вже придбаний наркозний апарат вартістю 1,9 млн грн. Для дитячих поліклінік № 1 та № 2 - концентратор кисневий медичний LF-H-10A (90 тис. грн) та педіатричний венозний сканер (130 тис. грн). А Міська стоматологічна поліклініка поповнилася двома стоматологічними установками Аякс AJ15 з верхньою подачею, загальною вартістю 298 тис. грн.

Крім того, до кінця 2019 року на медичне обладнання планують витратити ще понад 3 млн грн. За ці кошти для міської лікарні № 4 закуплять апарат УЗД з 4 датчиками, а для дитячої поліклініки № 2 - лампу щілинну YZ-05 Біомед зі столом для офтальмологічного кабінету.

За Програмою боротьби з онкологічними захворюваннями, яку міська рада затвердила минулого року, для міської лікарні № 2 вже закуплені бронхоскоп та торакоскоп. Це спеціальне обладнання для операційних. До прикладу, у склад комплекту бронхоскопу також входять відеопроцесор, відеомонітор, відеогастроскоп, пересувна ендоскопічна стійка та тестер герметичності. Торакоскоп – це відеоендоскопічний комплекс, у складі якого, зокрема, є монітор, камера, блок керування, електрохірургічний апарат та лапароскопічні інструменти. Загалом на це обладнання для лапароскопічних операцій витрачено понад 3 млн грн.

Крім того, до кінця цього року для міської лікарні № 1 за цією міською програмою планується закупити апарат УЗД експертного класу, цистоскоп, ендоскопічний набір та комплект ендоскопічного інструментарію для отоларингологічних втручань. Загальна орієнтовна сума, яка буде витрачена на це обладнання, становить понад 7 млн грн.

У місті діє також Комплексна міська програма «Здоров’я чернігівців» на 2018 -2021 роки, яка направлена, зокрема, на збереження і зміцнення здоров’я населення міста та підвищення ефективності медико-санітарної допомоги. Програма також передбачає впровадження медичної інформаційної системи E-Health, забезпечення пацієнтів медикаментами, придбання медичного обладнання для забезпечення лікувально-діагностичного процесу на сучасному рівні.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає