Четвер, 28 березня 2024, 23:04
Повна версія сайту
;

У чотири пілотних чернігівських школи завезли обладнання для кабінетів робототехніки

09:41 08.08.2019    Коментарі  
 

Вчора, 7 серпня, у чернігівські школи №3,12,29 та 35 завезли обладнання для створюваних там кабінетів робототехніки. Це 3D-принтери, лазерні різаки, датчики, контролери та всі інші необхідні комплектуючі та витратні матеріали. Класи запрацюють з початку нового навчального року.

Вартість обладнання та комплектуючих – 2,4 млн грн. Кошти передбачені Програмою комп’ютеризації закладів та установ міста Чернігова 2016-2020 роки.

Техніче оснащення, яким забезпечили чернігівські школи в Україні досить мало, а з огляду на досвід, обирали найкраще, каже голова ГО «Brobots» (провідної в Україні школи робототехніки) Пилип Духлій.

Викладачі навчальних закладів сподіваються, що саме за допомогою робототехніки можна буде привернути увагу учнів до вивчення наук - фізики, конструювання, математики та інформатики. А також дасть можливість вихованцям  навчатися програмувати власні моделі та отримувати значну базу знань та вмінь.

За словами начальника Управління освіти Чернігівської міської ради Василя Білогури, попри велику вартість обладнання, гурткові заняття для дітей у школах поки що будуть проводитися безкоштовно.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає