Субота, 20 квітня 2024, 17:26
Повна версія сайту
;

До нового дитячого садка на Масанах у Чернігові приймають електронні заяви на зарахування

12:23 12.08.2019    Коментарі  
 

До нового дитячого садка на Масанах у Чернігові приймають електронні заяви на зарахування. Про це UA: Чернігів сказав начальник міського управління освіти Василь Білогура. Садок розрахований на 280 дітей, які ходитимуть до нього з першого вересня цього року. Василь Білогура сказав, що садок має повністю забезпечити потребу жителів мікрорайону.

Сергій Тимошенко із сином Даніїлом живуть на Масанах біля новозбудованого дитячого садка. Чоловік каже, вони хочуть, аби хлопчик ходив до цього садка.

Сергій Тимошенко батько дошкільняти: «Запису ж ще не було. А потім за електронною версією нас автоматично туди. І право вибору за нами – або в старий, або сюди. Дитина хоче дуже, і ближче нам тут - 5 хвилин до домівки. Побачимо, як тут запис. Тут же кількість людей велика.»

Даніїл Тимошенко може потрапити до нового садочка, каже начальник міського управління освіти Василь Білогура.

Василь Білогура, начальник міського управління освіти: «Дуже багато батьків хочуть перевести своїх дітей з інших садків, де вже на сьогодні зараховані вони і відвідують. Є батьки, діти яких знаходились вдома і зараз зареєструвались. Тому звісно ми будемо давати перевагу зарахуванню тих дітей, які не знаходились  в жодному  садочку, а далі по можливості доповнювати групи на бажання батьків, що їм було зручніше.»

До садка приймають електронні заяви на зарахування.

Василь Білогура, начальник міського управління освіти: «Всі бажаючі батьки можуть подавати свої документи, і формується черга, запит на електронну реєстрацію зарахування до дитячого садочка. Всі документи до початку роботи ми готуємо. Зараз завершальні будівельні роботи, має бути здано об’єкт в експлуатацію, і ми готуємось, щоб максимально запуститись з 1 вересня. При наборі електронна реєстрація дає можливість прозоро дивитись за чергою, наскільки вона створена, хто як рухається.»

Зараз будівництво садка на завершальному етапі. 

Вячеслав Почеп, начальник Управління капітального будівництва міськради: «Ми подали заявку до ДАБІ з метою з 12 числа почати процедуру отримання декларації про закінчення будівництва на цьому об’єкті.»

Садок на Масанах будують із 2016-го року. Починала будівництво фірма «Укрспецбуд АВ», завершує – «УТБ-Інжиніринг». Його загальна вартість становить близько 120 мільйонів гривень, у 2016-му ця сума була втричі меншою – 35 мільйонів гривень. За словами начальника Управління капітального будівництва міської ради Вячеслава Почепа, цифра змінилась, бо з’явилися додаткові роботи. Нині ж у Новозаводському районному суді Чернігова продовжується розгляд справи про розтрату грошей під час будівництва дитячого садка на Масанах. Підозрюваних двоє: екс-начальник Управління капітального будівництва Анатолій Дзядзько та Антон Старенький – керівник підприємства «Укрспецбуд АВ». Їм інкримінують розтрату майже 900 тисяч гривень з міського бюджету. Обидва керівники свою вину заперечують.

Відео UA: Чернігів


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає