Субота, 20 квітня 2024, 06:47
Повна версія сайту
;

До ЧТУ приїхав останній тролейбус із цьогорічної закупівлі

14:35 13.08.2019    Коментарі  
 

До ЧТУ приїхав останній 6-й тролейбус з цьогорічної закупівлі. 

Микита Вікторов, речник КП «ЧТУ»: «До відповідності програми розвитку міського електричного транспорту у місті Чернігові, для закупівля нових тролейбусів передбачалося 30 мільйонів гривень. А весні був оголошений тендер у системі Прозоро. Його виграла компанія «Еталон-лізинг», тобто наш чернігівський автозавод, запропонувавши суму за 6 тролейбусів 29 мільйонів 730 тисяч гривень».

Підприємство-переможець торгів мало 3 місяці на поставку електромашин. 9 серпня до тролейбусного управління прибула 6-та.

Микита Вікторов, речник КП «ЧТУ»: «Це модель, яка вже добре знайома чернігівцям, Еталон Т12110 «Барвінок». Глобальних змін не має. Тут є лише деякі доопрацювання, яке ми прописали в тендерних умовах, враховуючи попередній досвід експлуатації цих тролейбусів та інших моделей».

Гарантія, як і у попередніх закупівлях, 1 рік.

Перші тролейбуси з цьогорічної поставки вже перевозять людей.

Микита Вікторов, речник КП «ЧТУ»:  «Станом на зараз, 4 тролейбуси з цієї партії вже працюють на міських маршрутах та перевозять чернігівців. 5-й тролейбус вже отримав всі необхідні документи та на днях вийде теж працювати у місто. Цей 6-й тролейбус отримає номер 513. Він чекає ще повного пакету документів і десь через 2-2,5 тижні його можна очікувати на вулицях міста».

Нині у парку ЧТУ 29 Баркінків і ще 5 електромашин інших виробників з низькою підлогою, сучасних і зручних для маломобільних груп населення. Це менше половини рухомого складу, котра обслуговує міські маршрути. Решта ж, старі тролейбуси, котрі давно відпрацювали свій термін експлуатації.

Починаючи з 2016 року місто кожного року власним коштом оновлює парк ЧТУ. В 2016 купили 10 тролейбусів, у 2017 – 5, у 2018 та 2019 роках по 6 машин.

Сюжет телеканалу "Дитинець"


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає