Четвер, 25 квітня 2024, 20:12
Повна версія сайту
;

Козелецький геріатричний пансіонат: за кого проголосували на цій дільниці розглядатиме суд

09:03 14.08.2019    Коментарі  
 

Завтра у Шостому апеляційному адміністративному суді у Києві розглянуть шість скарг на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду. Нагадаємо, йдеться про визнання недійсними результатів голосування на дільниці у геріатричному пансіонаті у селі Часнівці Козелецького району. Такий позов подавав до суду кандидат у народні депутати за 210-им округом Борис Приходько. Сьогодні у цьому геріатричному пансіонаті побувала Валентина Милько.

Це Козелецький геріатричний пансіонат у селі Часнівці. Це одна із дільниць на 210-му окрузі10-го серпня Чернігівський окружний адміністративний суд зобов’язав 210-ту ОВК  визнати недійсними результати голосування на цій дільниці. На прохідній нас не пускають.

2 апеляційні скарги на це рішення до суду подали кандидат у народні депутати за 210-им виборчим округом Сергій Коровченко та голова 210-ї ОВК Оксана Соколовська. Ще 4 - адвокат з Києва Василь Федорчук. Як сказав, на захист прав підопічних цього пансіонату. Його директор Микола Шапка каже.

Микола Шапка, директор Козелецького геріатричного пансіонату: «Ми не користувались послугами адвокатів жодних. Підопічні такі ж люди, як і ми, вони мають право заключать, в їхні діла я не лізу.»

На територію нашу знімальну групу не пустили.

Микола Шапка, директор Козелецького геріатричного пансіонату: «Напишіть, що ви хочете знімати, у нас є перелік того, що не можна знімати, згідно з чинним законодавством.»

До пансіонату сьогодні приїхав згаданий адвокат Василь Федорчук.

Василь Федорчук, адвокат третіх осіб: «Не можна позбавляти людей права голосувати. Нами було подано в суд апеляційні скарги з заявами людей, які кажуть: «Шановний, я голосував і я брав участь, і я прошу мій голос враховувати». Коли було виявлено депутатами обласної ради порушення, мене запросили як правозахисника.»

Серед цих депутатів була  Віта Солорева, депутатка облради від партії «Батьківщина». Вона також була членом дільничної комісії в пансіонаті. Каже, до адвоката звернулась після рішення Чернігівського окружного адміністративного суду про визнання результатів голосування на цій дільниці  недійсними.

Віта Солорева, депутатка обласної ради від партії «Батьківщина»: «Ми особисто поспілкувалися з ціми людьми, з працівниками цього медзакладу, ніхто не сказав, що не голосували. Всі сказали, що голосували.»

Усього на цій дільниці за списком 190 виборців. Голова ДВК Оксана Воробйова каже, за Сергія Коровченка проголосували 138, за Бориса Приходька - 2-є і 5-ро - за Дмитра Пахомова.

Оксана Воробйова, голова ДВК №740243: «Я думаю, якщо були б порушення, там були спостерігачі, то вони, як би побачили порушення, то треба заявляти одразу, а не через день, три, або місяць. Ніхто не скаржився, рішення добровільне. Звичайно, самі. До кого приходили в палату. А до кого - вони самі голосували на дільниці.»

Поспілкуватися з підопічними до пансіонату нас не пускають. Одного з них ми зустрічаємо на вулиці.

Роман Корольов, підопічний Козелецького геріатричного пансіонату: «Скажіть, чи казав вам хтось за кого голосувати? – А, оті. - Хто оті? –Бородаті. - Це оті, які пішли? -Ні, приїжджали які.»

Також сьогодні до пансіонату приїхали кандидат у нардепи за 205 округом від Всеукраїнського обєднання «Батьківщина» Юрій Власенко та вже оголошений нардеп також від цієї партії Валерій Дубіль. В 2017 році самовисуванець Сергій Коровченко, який наразі за підрахунками із різницею у 98 голосів перемагає Бориса Приходька в 210-му окрузі, був представником блоку «Юлії Тимошенко» в цьому ж окрузі.

Визнати недійсними результати голосування тут вимагав головний опонент Коровченка - Борис Приходько. Його адвокат Микола Торбєєв каже, перерахунку голосів не вимагали.

Микола Торбєєв, адвокат Бориса Приходька: «За наслідком дослідження всіх фактичних матеріалів, зокрема і списків виборців, було встановлено ряд грубих порушень, зокрема, було виявлено, що голосували за мертвих, голосували за людей, яких взагалі не було того дня на дільниці, голосували невідомі.»

Нагадаємо, 210-й - єдиний округ в Україні, де досі не оголошено обраного народного депутата.

Як сказав нам раніше у коментарі голова чернігівського осередку Комітету виборців України Володимир Андрійченко, якщо на цій дільниці вибори визнають недійсними, то перемогу в окрузі може отримати Борис Приходько. Також позов до Верховного Суду подав Сергій Коровченко з вимогою визнати бездіяльність ЦВК, яка не оголошує його обраним народним депутатом. Суд цей позов не задовольнив. Після цього Коровченко звернувся до Державного бюро розслідувань.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає