Субота, 20 квітня 2024, 11:33
Повна версія сайту
;

Чернігів отримав шість нових тролейбусів

16:43 14.08.2019    Коментарі  
 

Шість нових тролейбусів «Барвінок» Т121, виробництва компанії «Еталон», Чернігів придбав менш ніж за 30 мільйонів гривень. Про це повідомляє сайт Пасажирський транспорт.

“Компанія «Еталон-Лізинг», яка є частиною концерну «Еталон» завершила поставку КП «Чернігівське тролейбусне управління» партії з шести тролейбусів «Барвінок» Т121.10”, – йдеться у повідомленні. 

Нові тролейбуси виготовлені на Чернігівському автозаводі, який входить до складу корпорації «Еталон». В основному нові машини мають ті ж технічні показники, що і попередні машини цієї моделі, які ЧАЗ раніше поставляв рідному місту, проте в конструкцію останньої партії тролейбусів внесено ряд дрібних змін, які вже погоджені між КП «Чернігівське тролейбусне управління» і компанією-постачальників. 

Найдешевший український тролейбус

При очікуваній вартості закупівлі 6 тролейбусів в 30 мільйонів гривень під час електронного аукціону в тендері на «Прозорро», компанія «Еталон-лізинг» трохи знизила ціну тролейбусів – вся партія нових «рогатих» обійшлася Чернігову в 29 мільйонів 730 тисяч гривень, тобто один новий тролейбус обійшовся в 4 мільйони 955 тисяч гривень. 

Таким чином, тролейбус «Барвінок» Т121.10 виробництва Чернігівського автозаводу компанії «Еталон» є найдешевшим тролейбусом українського виробництва. 

Вже на маршрутах

Зараз вже все шість нових «рогатих» доставлені в тролейбусне депо. Чотири тролейбуси нової партії вже почали роботу на тролейбусних маршрутах міста. Ще один готується до випуску на лінію, а для останньої машини, яка отримає деповський номер 513, ще потрібно оформити документи для експлуатації.

Всього в Чернігові працює 29 сучасних тролейбусів «Барвінок», виготовлених на місцевому автозаводі. Нову техніку місто купує щорічно за кошти міського бюджету починаючи з 2016 року. У поточному і минулому році закуплено партії тролейбусів по шість машин.

https://shotam.info


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає