Субота, 20 квітня 2024, 05:04
Повна версія сайту
;

Чернігівщина готується до відзначення Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України

08:49 15.08.2019    Коментарі  
 

Вчора перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь в засіданні організаційного комітету з підготовки заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України. Засідання провела в.о. голови облдержадміністрації Наталія Романова.

Учасники оргкомітету обговорили порядок та строки проведення, формат урочистостей і визначили відповідальних виконавців. Визначено, що основні заходи з нагоди Дня Державного Прапора та 28-ї річниці Незалежності України пройдуть 23 та 24 серпня.

Планується, що 23 серпня на території Чернігівського національного технологічного університету відбудеться церемонія підняття Державного Прапора України, вручення державних нагород та обласних відзнак, а у рамках акції «Я – громадянин України» паспорти отримають молоді громадяни України.

24 серпня в День Незалежності України представники влади, громадськості пройдуть вулицями обласного центру урочистою ходою, покладуть квіти до меморіальної стели загиблим учасникам АТО/ООС та Героям Небесної Сотні, пам'ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», пам'ятника Тарасу Шевченку.

Біля Катерининської церкви відбудеться Молебень за Україну. Цього ж дня о 9.30 чернігівці долучаться до загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими під час Революції Гідності та у зоні проведення АТО/ООС.

Передбачається, що завершиться відзначення головного державного свята України на одній із найбільших та найвідоміших зелених зон відпочинку Чернігова – Алеї Героїв фестивалем національних культур «Поліське коло» та концертом творчих колективів Чернігівщини.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає