П'ятниця, 29 березня 2024, 08:23
Повна версія сайту
;

У Сновській ОТГ будують нову амбулаторію

11:14 17.08.2019    Коментарі  
 

Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.Тур’я продовжується. Тут вже зроблено покрівлю будівлі, утеплено стіни, встановлені металопластикові вікна та двері. Наразі проводяться підготовчі роботи з прокладання електропроводки та монтаж підвісної стелі.

Амбулаторія будується відповідно до державної програми «Сільська медицина». Як повідомили у відділі економічного розвитку та інвестицій міської ради, розпорядником коштів є Управління капітального будівництва облдержадміністрації. Виконує роботи ТОВ «РЕМБУД КОМ».

На Чернігівщині цьогоріч планується відкрити 21 таку нову амбулаторію. Сновська ОТГ  ввійшла до цього переліку. Будівництво амбулаторії в Тур`ї  фінансується за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.  Головною умовою, для реалізації державного проекту будівництва амбулаторії, була вимога, щоб в селі працював дипломований сімейний лікар. На Сновщині він є лише у Тур`ї, тож саме в цьому селі і вирішено було збудувати медзаклад первинної ланки медицини на умовах 10% співфінансування з міського бюджету.

Планується, що амбулаторія буде оснащена усім необхідним обладнанням, автомобілем та швидкісним Інтернет-зв’язком для впровадження телемедичних послуг.


Автор: Чернігівське РВ АМУ
Коментарів ще немає