П'ятниця, 19 квітня 2024, 03:25
Повна версія сайту
;

У бібліотеці Короленка відбулася презентація альманаху «Мандрівні вірші»

11:38 19.08.2019    Коментарі  
 

17 серпня відбувся фінальний захід у межах проекту «Мандрівний поетичний бібліопростір А+», який реалізується Чернігівською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. В. Г. Короленка за підтримки Українського культурного фонду у рамках програми «НОРД: навчання, обміни, резиденції, дебюти».

Поетичні читання «Мандрівні вірші» стали справжнім святом поетичного слова та музики. Адже тут зустрілися та поділилися своєю творчістю талановиті митці із Ніжина, Новгорода-Сіверського, Куликівки, Прилук, Чернігова, − учасники «Мандрівного поетичного бібліопростору А+».

Під час заходу прозвучало дуже багато подяк. Учасники дякували організаторам за можливість бути в оточенні поезії, оцінити свої уміння та поділитися своєю творчістю. Поети мали нагоду похвалитися і своїми особистими творчими досягненнями − новими збірками поезій. Наприклад, нещодавно вийшла у світ збірка віршів під назвою «Зустріч випускників» Олександра Гадзінського, скоро чекаємо на презентацію нової книги «Бурштиновий рай» Ліни Ланської.

Поетичними творами, які прозвучали на зустрічі, учасники презентували альманах «Мандрівні вірші», який став основним підсумком проекту. Читачі тут знайдуть глибокодумні та ліричні твори поетів різних поколінь, уподобань та професій, об`єднані любов`ю до рідного краю та України. Як зазначив письменник, головний редактор часопису «Літературний Чернігів», заслужений працівник культури, укладач альманаху Михась Ткач, Чернігівщина багата творчими особистостями, але до збірки увійшли тільки деякі з них. Пан Михась запропонував продовжити гарну справу та видати іще серію альманахів, де будуть надруковані твори поетів з усіх куточків Чернігівщини.

З ним повністю погодився літературознавець, письменник, кандидат філологічних наук, доцент Олександр Забарний, який відмітив, що правильною була позиція бібліотеки, яка помандрувала за поетами, а не чекала поки поети самі прийдуть до бібліотеки.  Він побажав працівникам Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка гарних проектів  і подальших перемог.

Учасників зустрічі вітали відомі чернігівські музиканти: лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Сергій Гончаренко; артист-вокаліст Міського палацу культури Олексій Дербичов; тріо «Сузір’я». Авторські та бардівські пісні подарував присутнім член Національної спілки журналістів України, засновник і головний редактор Чернігівської обласної газети «Світ-інфо» Петро Антоненко.

Директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко подякувала всім учасникам проекту і команді (Аллі Мальованій, Олені Попович, Наталії Утиро, Надії Гончаренко, Михасю Ткачу) та разом з Михасем Ткачем вручила їм дипломи й авторські примірники альманаху «Мандрівні вірші».

 


Автор: Алла Мальована, координатор проекту; Олена Попович, PR-менеджер проекту
Коментарів ще немає