П'ятниця, 29 березня 2024, 03:27
Повна версія сайту
;

44 сесія міської ради відбудеться 29 серпня

12:47 19.08.2019    Коментарі  
 

Погоджувальна рада сьогодні затвердила порядок денний наступного сесійного засідання Чернігівської міської ради, яке заплановане на 29 серпня.

Це буде 44 сесія міської ради 7 скликання. На розгляд депутатів виноситься 27 питань. Проекти рішень у цих питаннях, підготовлені структурними підрозділами Чернігівської міської ради, є в загальному доступі в розділі «Публічна інформація» офіційного веб-порталу міськради https://chernigiv-rada.gov.ua/.

Серед питань порядку денного – і проект рішення про не утворення районних у місті Чернігові рад на наступне та подальші каденції.

Під час засідання погоджувальної  ради чернігівський міський голова зауважив: питання щодо районних рад обговорюється з депутатами вже тривалий час і винесення його на сесію вже після завершення парламентських виборів є узгодженою позицією.

- Це політичне рішення і на сьогоднішній день жодної аргументації здорового глузду щодо продовження роботи районних рад не існує, - вважає міський голова.

Він нагадав, що днями з цього питання в Чернігівській міській раді відбулися громадські слухання, на яких докладно і компетентно розібрали всі його аспекти. Тепер рішення – за депутатами міської ради.   

Також на сесію виносяться взаємопов’язані питання щодо звільнення заступниці міського голови та зміну складу виконавчого комітету міської ради. Владислав Атрошенко зауважив, що Ольга Хоніч звільняється у зв’язку зі своїми сімейними обставинами і що він як міський голова вдячний їй за роботу. Разом з тим, залучати на цю посаду нову людину може бути недоцільно у зв’язку з вірогідністю дострокових місцевих виборів. Тому пропонується перерозподілити обов’язки між тими заступниками міського голови які залишаються, а склад виконкому зменшити до 9 осіб.

Окрім того, на прохання керівника однієї з депутатських фракцій міський голова докладно проінформував присутніх на погоджувальній раді про майбутнє будівництво школи-дитсадка на місці нинішньої школи №23. За словами міського голови, кошти на початок будівництва закладатимуться в міському бюджеті наступного року. Проєктується заклад на максимальну кількість дітей, яку чинні норми дозволяють на цій земельній ділянці. Роком завершення будівництва і відкриття закладу планово є 2023-й, але об’єктивно в цьому питанні прогноз зробити неможливо. Докладніше про все сказане мером щодо цього будівництва читайте в нашому наступному матеріалі.

Завершуючи засідання погоджувальної ради, міський голова побажав депутатам плідної роботи напередодні сесії. Засідання постійних депутатських комісій розпочинаються вже з завтрашнього дня.

 

 


Автор: Пресслужба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає