Четвер, 25 квітня 2024, 12:42
Повна версія сайту
;

Чернігівські нардепи розповіли, як пройшло перше засідання Верховної Ради

09:23 02.09.2019    Коментарі  
 

О 2-й ночі 30 серпня закінчилося переш засідання Верховної Ради України 9-го скликання. Прийнято 140 рішень. Обрано новий уряд. При чому, його очолив наш земляк з Городні Олексій Гончарук. Призначено керівників силового блоку та зроблено перший крок до зняття депутатської недоторканості.

Журналісти телеканалу «Новий Чернігів» зв’язалися телефоном з народними депутатами, які представляють у парламенті Чернігівщину.

Антон Поляков, мажоритарник по 206 виборчому округу від політичної партії «Слуга народу», буде працювати у комітеті запобігання та протидії корупції. Каже, до такого інтенсивного ритму роботи уже звик.

Антон Поляков, народний депутат України від ПП «Слуга народу»: «Для мене цей режим звичний, а те, що стосується бувшого політичного бомонду, який вчора сказали, віддає нафталіном, то для них буде тяжко працювати у такому режимі. Але ми будемо працювати на Чернігівщину і на Україну. Працювали дуже наполегливо. Намагалися встигнути все, що було заплановано за регламентом.
Все прийняли, все встигли, відпрацювали на 100%.
Усі рішення були важливі. Країна вже давно потребувала дієвих Кабмін і Уряд, дієвих правоохоронних очільників. Цього потребував народ України і був пакет законопроектів, які 5 років намагалися в минулому скликанні прийняти після Майдану. Це не тільки недоторканість, але й інші моменти, які чіпляють усі сфери України. Це все потребувало прийняття саме зараз. Було багато популізму. Ми намагалися в цьому не брати участь, не велися на маніпулятивні техніки і просто працювали».

Чернігівець Сергій Гривко, представник правлячої коаліції від партії «Слуга народу», буде працювати у комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики. Теж знайшов час, аби поспілкуватися з нами телефоном. І зробив наступні акценти.

Сергій Гривко, народний депутат України від ПП «Слуга народу»: «Найважливіше рішення – це обрання Уряду, і друге – обіцянка, яку обіцяли напевно усі каденції народних депутатів, - зняття недоторканності. Ми прийняли його у першому читанні. 363 голоси «за». Але старі політики намагалися маніпулювати, взяти паузу, але скільки можна тягнути, 28 років тягнемо».

У другому читанні голосування за скасування недоторканності має відбутися на наступній другій сесії ради 9-го скликання, яка розпочнеться вже 3 вересня. До цього свої висновки щодо законопроекту повинен надати Конституційний суд України.

Сюжет ТРА "Новий Чернігів"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає