П'ятниця, 19 квітня 2024, 16:29
Повна версія сайту
;

Поліція Чернігівщини викрила міжрегіональну злочинну групу, яка збувала наркотичні засоби в Чернігівському СІЗО

17:12 03.09.2019    Коментарі  
 

В ході реалізації оперативної інформації оперативники управління стратегічних розслідувань ГУНП в Чернігівській області спільно з працівниками слідчого ізолятора під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області викрили злочинну групу наркозбувальників.

Раніше засуджений житель Чернігівщини організував добре законспірований канал постачання наркотичних речовин до Чернігівського слідчого ізолятора. До складу злочинної групи він залучив таких же як і сам мешканців різних областей із кримінальним минулим. Незважаючи на те, що чоловік ретельно продумав усі моменти кримінальної схеми, оперативникам вдалося здобути беззаперечні докази злочинної діяльності групи зухвалих наркоділків.

Організатор злочинного бізнесу мав спільників, які перебували у СІЗО та займалися реалізацією наркотиків, і це незважаючи на те, що вони вже підозрюються у скоєнні злочинів. Зловмисники не вагаючись взяли участь у цій кримінальній оборудці.

Покупці розраховувалися за наркотики у безготівковій формі, переказуючи кошти на банківські картки.

В ході санкціонованих обшуків за місцем проживання членів злочинної групи та в самому СІЗО виявлена та вилучена велика кількість наркотичних речовин, підготовлених для реалізації. Також вилучені мобільні телефони, «бухгалтерські» записи, що свідчать про продаж наркотичних речовин. Речові докази направлені на експертизу.

Організатор злочинної групи, який сам нещодавно вийшов з цього СІЗО та перебуває під слідством за підозрою у скоєнні тяжких злочинів, знову затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Йому оголошено про підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, вчинений за попередньою змовою групою осіб у місцях позбавлення волі) - карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає